TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Letečtí dopravci přichystali nová pravidla pro nákup letenek.

Letečtí dopravci přichystali nová pravidla pro nákup letenek.

0eiielde-my0mshste8ln4fia1lcjz-38uovwwdsvmxfc0qdne3aao3a94p5ziownngpoqi

Letecké společnosti lákají na nové výhody pro flexibilnější plánování cest do zahraničí. Prodej letenek v koronavirové éře je zhruba na pětině v meziročním srovnání. Letecké společnosti se snaží povzbudit poptávku nejen nízkými cenami, průměrná cena klesla o tři tisíce, ale také změkčením podmínek.

„Změny termínů zdarma byly dříve umožňovány pouze u dražších tarifů. Dnes jsou flexibilní pravidla pro nakládání s letenkami stále běžnější a týkají se letenek na lety většiny leteckých společností – jako jsou ČSA, Smart Wings, Turkish Airlines, Lufthansa, Air France – KLM, QATAR Airways, EMIRATES, British Airways a dalších,“ upřesňuje Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz.

Dále Trejbal uvádí: „Například ČSA a Smartwings umožňují dobrovolné překnihování bez penalizace na všech pravidelných letech. Změna musí být provedena nejpozději 24 hodin před původním odletem a zdarma je platná pro stejnou knihovací třídu.“

Specializovaný prodejce letenek také nabízí cestovní pojištění, které zahrnuje výlohy na léčení COVID-19, zrušení cesty z důvodu onemocnění COVID-19 nebo znemožnění návratu kvůli karanténě. „Přestože se podmínky vycestování mění a nejsou v našich rukách, cílem je umožnit cestovatelské veřejnosti rozhodnout se o koupi letenky s pocitem bezpečí,“ dodává Trejbal.