TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Kdo utrácí nejvíce, připlácí si za palubní servis a kdo preferuje cestování na vlastní pěst?

nirwana bali indonesia 2Jak si vybrat dovolenou, aby byl každý zúčastněný spokojený, je pro nejednoho téměř astronomickou výzvou. Někteří se v jisté fázi plánování uchylují dokonce i k horoskopům. S Kiwi tato starost odpadá, společnost totiž prozkoumala cestovní návyky právě podle hvězdných znamení svých pasažérů. Najdete se?

Hotely a penziony si pochvalují hlavní sezonu

snmek 288"Kdyby nám neukradli jaro, bylo by to super. Takhle je to celkem dobré." Zhruba takto vypadá typické hodnocení letošní letní sezony ze strany hotelů a penzionů. Svorně se shodují – čekali jsme výrazně horší výsledky. Dvě třetiny hotelů hlásily po oba měsíce 100% naplnění kapacit a na mnoha místech jsou nenaplněné noclehy důsledkem personálního podstavu, nikoli dopadů koronaviru.

Černá Hora: Nebezpečí střetů v Cetinji

snmek 285V souvislosti s nadále napjatou politickou situací panující kolem intronizace nového Metropolity Joanikije II lze od pátku 3. 9. 2021 do neděle 5. 9. 2021 očekávat v Cetinji střety demonstrantů.

Dovolená po vlastní ose je letos populární. Na co si mají řidiči dát pozor?

pvoz na dunaji foto michael krnerPřestože je letošní léto v mnoha ohledech podobné tomu loňskému, v něčem se přesto liší. Loni Češi hromadně objevovali taje a krásy České republiky, letos se však většina lidí hrne do zahraničí. Velký podíl na tom má i očkování a vstřícnější podmínky pro vstup ostatních států. Na druhou stranu se množí případy, kdy došlo ke komplikacím s dopravou, a to zejména u leteckých společností.

První akce svého druhu v největším veganském centru u nás!

0birnenkorb-mostviertel--dNáhražka masa. To zní vašemu uchu možná nevábně, leč vaše ústa by byla mile překvapena, jak chutné dnes může takové “fake meat” být. A proto se 30. srpna v domě Černá labuť v ulici Na Poříčí v centru Prahy, největším centru vegetariánské kultury u nás, uskuteční TASTE FAKE MEAT – soutěž o ty nejlepší alternativy masa.

Afghánistán: Bezpečnostní situace - doporučení k cestám

a-f-r-oMinisterstvo zahraničních věcí ČR důrazně nedoporučuje občanům ČR z důvodu dlouhodobě zhoršené bezpečnostní situace, trvalé hrozby teroristických útoků protivládních organizací a vysokého rizika únosů cestovat do Afghánistánu.

Soutěž o nejkrásnější pláž na světě má své čtvrtfinalisty i písečnou stopu na náplavce

jv indie palmySarakiniko Beach (Řecko), Anse Cocos (Seychely), Maspalomas Dunes (Kanárské ostrovy), Emerald Cave (Thajsko) a Veligandu (Maledivy) – to jsou některé z nejkrásnějších pláží, které se na základě veřejného hlasování dostaly do čtvrtfinále prvního ročníku soutěže World Championship of Beaches pořádané společností Kiwi.

Zdravotní problém na dovolené? Až 42 % Čechů by jej s lékařem řešilo na dálku

smg01524frblSpálená kůže, zánět močových cest, vyrážka nebo průjem – zdravotní potíže se nám nevyhýbají ani na dovolené. Tu trávíme většinou daleko nejen od domova, ale i od svého lékaře, za nímž bychom běžně zašli do ordinace. Shánět doktory na neznámém místě nebo v cizině může být obtížné a stresující. A tak nám i drobný zdravotní problém dokáže mnohdy pěkně zkomplikovat život. Existuje ale řešení – telemedicína.

Nizozemské ostrovy v Karibiku: hurikánová sezona

brando-4-474x239Českým občanům, kteří v období sezóny hurikánů, tj. od počátku června do konce listopadu, cestují na nizozemské ostrovy Aruba, Curaçao, Sv. Martin, Bonaire, Sv. Eustach a Saba, doporučujeme sledovat informace o nebezpečí hurikánů u místních úřadů a na webových stránkách National Hurricane Center.

Strana 6 z 35