TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Žluté lázně dostanou do formy každého i na sklonku prázdnin!

Žluté lázně dostanou do formy každého i na sklonku prázdnin!

20638526 10210177992109178_588659701757077268_n

Areál Žluté lázně v Praze 4 Podolí nabízí denně až do září aktivní odpočinek formou cvičení. V krásném venkovním prostředí na břehu Vltavy si přijdou na své zájemci všech generací. Je připraveno klasické cvičení pro děti či seniory, stejně jako novinka v podobě posilování na paddleboardu, oblíbené pilates či jóga.

Výběr cvičení ve venkovním prostředí je ve Žlutých lázních široký. Dvakrát týdně mají na programu senioři protahovací a posilovací cviky. Za pohyby pro zdraví chodí do areálu také rodiče s dětmi. „Cvičení u nás navštěvují rodiče s miminky, ale také starší děti, u nichž využíváme různé pomůcky a hračky. S malými cvičenci zapojíme balanční míče, ale také tunely a prolézačky. Důraz dáváme na hravou formu, aby získali návyk se hýbat a užít si to,“ upřesňuje Michal Amler, trenér.

Zájemci o méně klasické cvičení jistě uvítají posilování na paddleboardu. Pohyb na „prkně“ přímo na Vltavě posílí celé tělo zásluhou nejrůznějších postojů a cviků. Díky neustálému balancování se zapojí všechny svaly. Navštívit je možné čtyři lekce týdně, vždy ráno a večer. Novinkou je také intervalový trénink. Ten posiluje celé tělo nenáročnými cviky, mohou ho tedy zvládnout i začátečníci. Všechna cvičení jsou zdarma, zaplatí pouze ti, kteří přijdou posilovat tělo na paddleboard.

Ve Žlutých lázních probíhá také cvičení s instruktorem jógy, nebo se aktivní jedinci zapojí do běhání a posilování. „Cvičení má být zábava, a tak k tréninku přistupujeme. Důvod, proč jsme tréninky na léto přesunuli do Žlutých lázní, je jednoduchý. Krásné prostředí a skvělé zázemí, které je zde k dispozici. Je úžasné vidět lidi, jak si začínají užívat pohyb s radostí,“ říká Jan Jirkal, instruktor.

Cvičení se koná v různé denní hodiny téměř každý den.