Styl

Češi mají chuť cestovat

1. pga catalunya resort stadium course_hole 13 iconicCestovní kanceláře hlásí rostoucí počet prodaných zájezdů na letošní letní sezonu. Pozitivní trendy zaznamenávají tradiční oblíbené prázdninové destinace, ale i tuzemské pobyty. Oproti roku 2016, kdy do zahraničí vycestovalo přes 3 miliony Čechů, z čehož téměř 80% s cestovní kanceláří, se v letošním roce očekává průměrné navýšení cest až o 10%. Jen za první tři měsíce stoupl počet výjezdů rezidentů na delší cesty o více jak 38%.

Die Antwoord míří do Hradce s velkolepou show

antPlnohodnotný koncertní set, velkolepá audiovizuální show a k tomu možná i poslední příležitost vidět tuhle kapelu na živo – 23. ročník festivalu Rock for People je doslova za rohem a s ním i netrpělivě očekávaný koncert headlinera prvního dne, excentrické jihoafrické kapely Die Antwoord.

Tip kam vyrazit: Rozhodně do Surf Areny!

srfChcete si vyzkoušet, jaké to je sjet vlnu? Nechce se vám cestovat někam daleko k moři? Pak můžete vyzkoušet surfování přímo v Praze. V Surf Aréně v Letňanech se z vás stane pravý surfař!

Nádraží Praha-Bubny se v červnu promění v jedinečnou alternativní scénu a galerii

iz2ew3t2wvzf4uosi7-i pkdnpmuqvsdoyaubevixrz2wyyrvfrsfhhp4tek2-5dawf66q8Hudbou, hlasy, pamětí i jinakostí. Tím vším ožije koncem června nádraží v Praze-Bubnech, které se od 21. do 25. června promění v alternativní kulturní scénu. „Bubenský slunovrat“ nabídne publiku koncerty, divadlo, happening i vernisáž výtvarných děl. Vystoupí na nich „jiní“ umělci – osobití muzikanti, divadelníci a další špičkoví umělci, kteří nejsou součástí hlavního proudu.

Akce pro sportovce: Sellaronda Hero a další tipy

tn alta badia_mountain bike_by manuel sulzer 3Kam v létě v Jižním Tyrolsku? Tady jsou tipy pro sportovce, milovníky dobrého jídla i vinaře na kulturní, sportovní a kulinářské akce. Tady je několik tipů, co byste neměli v Jižním Tyrolsku minout.

Mirakulovský dětský den

dsc 0120Dovedete si představit vhodnější místo pro oslavu dětského dne než je zábavný Park Mirakulum? My ne! A proto jsme nelenili a přichystali jsme pro všechny malé i velké návštěvníky na sobotu 3. června spoustu soutěží, divadelních představení, sportování a další zábavy.

Památník Karla Čapka na Strži otevírá novou expozici o Čapkově životě a díle

deelive design storeFrakovou vestu a košili s motýlkem, dobový fotoaparát a expozimetr, s nimiž spisovatel pořizoval snímky neposedné foxteriérky Dášeňky, ale i jedinečné snímky Čapkovy pracovny a okolí jeho letního sídla od Josefa Sudka. Tyto a mnohé další unikáty nabídne nyní nově upravená expozice věnovaná životu a dílu Karla Čapka v Památníku Karla Čapka na Strži ve Staré Huti u Dobříše.

Osmý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVAL 2017

simaxLetos budeme čerpat z období Ferdinanda Josefa  – 2. knížete z Dietrichsteina (1636 – 1698), moravského zemského  hejtmana a nejvyššího hofmistra císaře Leopolda I. Tentokrát navštívil Mikulov polský král Jan I II. Sobiesky, slavný zachránce Evropy, jenž 12. září 1683 u Vídně na  hlavu porazil armádu sultána Mehmeda IV., vedenou osmanským generálem a velkovezírem Mustafou Kara.

Trpíte nespavostí? Vyrazte nocovat do přírody!

stanujem foto_easy_camp_websizeMožná také patříte k lidem, kteří se často večer převalují v posteli a nemůžou usnout, i když jsou unavení. Jednou z možných příčin tohoto jevu, který se odborně nazývá insomnie, může být nedostatek přirozeného světla přes den a naopak přemíra toho umělého navečer. A jaké je řešení?

Strana 27 z 57