Styl

Dejte si valentýnské rande ve skleníku Fata Morgana

image001Přemýšlíte, čím letos obdarujete svou drahou polovičku na sv. Valentýna? Pozvěte ji  na romantické rande do tropické džungle. Během procházky setmělým skleníkem  se dozvíte zajímavosti ze života rostlin a odhalíte tajemství některých rostlinných afrodiziak. Na závěr si vychutnáte sklenku vína z vinice sv. Kláry, seznámíte se s letošní voňavou novinkou a dámy jako dárek obdrží květinu.

Co se může hodit při plánování dovolené v roce 2018?

1sifuyee1y7fud0xxuboxbl9vvmqirylxkniop4ivwgfcpmcovpb43ivqjgeo069ocdasa8Cestování se stalo v uplynulých letech jednou z nejoblíbenějších volnočasových aktivit. A není divu – současná ekonomická situace cestování přeje, rozkvět zažívá zejména letecká doprava. Podle statistik bude tento trend pokračovat i v letošním roce. V Česku se navíc můžeme těšit na nové přímé zaoceánské lety, zlepší se přestupy do některých vzdálených destinací a ceny se budou i nadále držet při zemi. 

Pošlete Ježíška pro dárky do trojské botanické zahrady

vstava csav peka kltery kPrvní adventní svíčka se už rozhořela a většina z nás přemýšlí, čím o Vánocích udělá radost svým blízkým. Botanická zahrada hl. m. Prahy proto připravila nabídku dárkových poukazů, vstupenek i drobností, které potěší (nejen) milovníky rostlin. Pokud si i u vás Ježíšek láme hlavu nad letošní nadílkou, pošlete ho pro inspiraci do botanické.

V okolí Aqualandu Moravia žili Římané i pravěcí lidé. Archeologický výzkum přinesl desítky nových důkazů

20638526 10210177992109178_588659701757077268_nOblast kolem jihomoravských Pasohlávek patří k archeologicky nejbohatším lokalitám České republiky. Potvrdil to i nedávný výzkum, který na objednávku Aqualandu Moravia provedli pracovníci Archeologického ústavu Akademie věd ČR, Brno. V okolí aquaparku našli pozůstatky z druhé světové války, pravěku i Římské říše.

Imagination Festival už v pátek na Výstavišti!

0modernes-haus-terrasse-pool-mitten-glas-wnde-otu4nUž tento pátek se odehraje další kapitola Imagination Festivalu. Imagination se bude konat 24. listopadu na třech stagích ve čtyřech halách Výstaviště v pražských Holešovicích. Pokud ještě nevíte, co všechno Vás kromě hudby na festivalu čeká, připravte se na epické intra, obrovskou výpravnou show a unikátní stage design.

Mariánskolázeňský dům spojený se stavitelem pohádkových vil čeká dražba

dmPyramida, dům v Mariánských Lázních z 19. století, jehož současná podoba je dílem jednoho z předních tamních architektů s charakteristickým rukopisem Josefa Forbericha, změní majitele. Dům s názvem Pyramida vlastnila po celých sto let jedna rodina a budova si i dodnes zachovala své původní jméno. Nyní čeká dům s dvaceti šesti byty změna vlastníka.

Významné kulturní akce přivádějí do regionů turisty a s nimi i peníze

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaFinanční ztráta kolem 282 milionů korun by vznikla, pokud by se nekonaly akce Colours of Ostrava, Velká pardubická, Czech Truck Prix a Bohemia Jazz Fest (Praha). Regiony by přišly o částku téměř 109 milionů korun od tuzemských a 173 milionů korun od zahraničních turistů.

Milovníci ledního bruslení pozor! Město Husum nabízí jedinečnou bruslařskou událost

ledNěmecké přístavní město Husum na břehu Severního moře nabízí jedinečný zážitek malým i velkým milovníkům bruslení. Zima je ideální období, kdy můžete nasávat předvánoční atmosféru tohoto malebného místa, které je ideálním cílem pro zimní výlet.

Advetní trhy v Dolním Rakousku

aadvZvažujete, jak si zpříjemnit adventní čas a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Navštivte adventní trhy v Dolním Rakousku. Během listopadových a prosincových víkendů můžete navštívit trhy na zámku, v klášteře či na hradě, případně je spojit s procházkou po zimních vinicích ve Wachau.

Strana 24 z 57