Styl

Park Mirakulum se představuje

 mg_1975Park Mirakulum se rozkládá na více než deseti hektarech, které jsou nabité dvěma stovkami atrakcí. Je součástí města Milovice, které v minulosti obývali převážné vojáci sovětské armády. Po svém odchodu v roce 1990 zde zanechali vybydlený prostor.

Superstar světového baletu, Světlana Zacharova zazáří v Praze!

zimni priroda 2 orlicke hory_petr prouza-1Světová baletní jednička Světlana Zacharova spolu s předními sólisty a baletními umělci „Velkého divadla" zazáří v unikátním novém představení s názvem AMORE, které bude uvedeno v pondělí 7. května 2018 v Kongresovém paláci v Praze. Na scéně bude Světlana Zacharova zářit vedle takových baletních mistrů „Velkého divadla", jakými jsou Michail Lobuchin, Denis Rod'kin nebo její životní partner Denis Savin. Představení je složeno ze tří děl, jejichž hudba, choreografie a nálada jsou zcela odlišné, spojuje je však jediné, a to slovo láska (Amore).

Velikonoční science show v iQLANDII

 marek hajkovsky foto ladovy dom hrebienok 2016  11 resizeV Liberecké iQLANDII bude o Velikonocích pěkně živo! Místní lektoři si tu pro vás od 29. 3. do 2. 4. nachystali speciální Velikonoční science show. Během originálního vystoupení uvidíte explodující skořápky, levitující kraslice na hladině vody i to, jak se „vaří“ vajíčko v kapalném dusíku o teplotě -196 °C.

Expresní vydání cestovního pasu bude možné do 24 hodin

0image004Cestování mimo Evropskou unii bude od července opět snadnější díky novele zákona o občanských průkazech a cestovních dokladech. Urychlené cesty mimo schengenský prostor umožní expresní vydání plnohodnotného cestovního pasu do 24 hodin nebo do 5 pracovních dnů.

Senioři tvoří až čtvrtinu klientů cestovních kanceláří. Preferují osobní přístup a komplexní služby

1sifuyee1y7fud0xxuboxbl9vvmqirylxkniop4ivwgfcpmcovpb43ivqjgeo069ocdasa8Senioři jsou pro cestovní trh stále důležitější. Za pět let se dle údajů cestovní agentury Invia počet klientů starších 55 let zvýšil o 11 procentních bodů, vloni tak starší lidé tvořili až 22 % všech zájemců o dovolenou. Senioři nejčastěji vyrážejí do klasických evropských destinací, kam jezdí za odpočinkem i poznávacími zájezdy. Stále častěji se ale nebojí utrácet ani za exotičtější dovolené. Více než dvě třetiny seniorů jezdí na dovolenou mimo hlavní turistickou sezonu. Při nákupu zájezdů pak preferují osobní návštěvu pobočky a komplexní služby.

Dovolená hraje prim. České páry si střádají, úspory ale utrácejí hlavně za požitky

 0erlitzen ski-alpin 3954Více než polovina Čechů žije v současné době ve vztahu. A k partnerskému soužití patří i otázka financí. Téměř polovina českých párů má společný účet (46 procent) a také si společně spoří (45 procent). Více jak třetina z nich plánuje utratit společné úspory za dovolenou (38 procent), na druhém místě je pak rekonstrukce bytu či domu (37 procent).

Bouře v Cádizu a 10. místo pro Ondru v první rozjížďce mistrovství Evropy

michaelVe španělském Cádizu dnes začalo mistrovství Evropy třídy Finn. Mezi 96 účastníky z 33 zemí celého světa jsou i dva Češi – Ondřej Teplý a Michael Maier. Pro ně stejně jako pro mnohé ostatní závodníky je to první velký test před olympijskou kvalifikací, která se pojede v srpnu v dánském Aarhusu.

Festival světla BLIK BLIK v polovině března znovu rozzáří Plzeň

1a n3a3232První z větších akcí, které Plzeň symbolicky chystá k oslavám 100. výročí založení Československa, bude v polovině března festival světla BLIK BLIK. Nabídne celkem šestnáct světelných instalací domácích i zahraničních umělců, značná část programu bude tematicky odrážet letošní jubileum.

Obliba P2P carsharingu v Česku strmě roste, největší zájem budí mezi muži do 34 let

infografika carsharing rZatímco služby sdílené ekonomiky zaměřené např. na zprostředkování ubytování v ČR fungují již delší dobu, P2P carsharing je novinkou loňského roku. Rostoucí zájem o tuto platformu pro sdílení automobilů potvrzují aktuální data carsharingové společnosti SmileCar.

Strana 23 z 57