Styl

Dny českého piva ve smíchovských hospodách i na dvoře pivovaru

dvo 8776Staropramen se připojuje k tradičním oslavám Dnů českého piva. V podání Smíchovského pivovaru se bude slavit ve vybraných hospodách, kde dojde 20. září za přítomnosti pivovarských k slavnostnímu naražení Extra chmelené 12. Oslavy vyvrcholí v sobotu 22. září akcí přímo na dvoře pivovaru Staropramen.

Festival Pravá chuť Dolce Vita

dsc 7723Od 7. do 9. září budou mít všichni gurmáni možnost v rámci festivalu ochutnat speciality z italské sýrové gastronomie. Nejlepší šéfkuchaři se zapojí do programu „Pravá chuť Dolce Vita“, jenž podporuje originální italské sýry, které nesou označení DOP a IGP.

8. ročník VEGEFESTu – nově festivalu soběsta(te)čnosti

v zti indick mangoFestival VEGEFEST po sedmi letech existence dokončil proměnu z festivalu zaměřeného primárně na stravování na festival věnovaný udržitelnému a soběstačnému životnímu stylu, neboť původní poslání festivalu s těžištěm v oblasti stravování bylo naplněno společně s rozšířením veřejně dostupných možností vegetariánského, veganského i raw stravování.

Vědecká show o budoucnosti umělé inteligence – již tuto sobotu v pražském Divadle Hybernia

suzacaa85brvqm6zkukflydco7lvm4vzqw9u1gtsyn7rtwdmle4fs00gv-rzlop2vdhvasiOd ostatních akcí ve světě se konference liší svým zaměřením na tzv. obecnou umělou inteligenci – tu, která podle vizionářů v budoucnu dokáže samostatně uvažovat a způsobí významné společenské změny. Program vyvrcholí v sobotu sérií atraktivních prezentací pro širší odbornou veřejnost s názvem Future of AI v Divadle Hybernia, vstupenky jsou k dispozici na webu akce.

8. ročník VEGEFESTu se uskuteční na Vyšehradě

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaFestival VEGEFEST po sedmi letech existence dokončil proměnu z festivalu zaměřeného primárně na stravování na festival věnovaný udržitelnému a soběstačnému životnímu stylu, neboť původní poslání festivalu s těžištěm v oblasti stravování bylo naplněno společně s rozšířením veřejně dostupných možností vegetariánského, veganského i raw stravování.

Chystáte se studovat v zahraničí? Nezapomeňte na lékařské vyšetření, v některých zemích bez něj nedostanete vízum

Studijní pobyty v zahraničí lákají čím dál více zejména mladých lidí. Podle Euroskopu se do zahraničí jen v rámci programu Erasmus+ vydalo už na čtvrt milionu Čechů.1 S cestou za hranice našeho státu se váže nejen spousta zkušeností a zážitků, ale i řada formalit, které je nutné zvládnout ještě před odjezdem. Jednou z nich by měla být i preventivní lékařská prohlídka.

Nenašli jste po příletu své zavazadlo? Nebojte se ozvat a řešte situaci okamžitě

4xsygdjrx7porhtm3kctp48ag1qyf7etsqrzelbrjobki5vnpxsjwvxi 5kb1iuepoaxqqoZtráta zavazadla je nepříjemná záležitost, která dokáže zkazit třeba i celou dovolenou. Letecké společnosti sice dělají, co mohou, přesto se ale každý rok ztratí až 25 milionů kufrů. Může se stát, že tato nepříjemná situace potká letos na dovolené i vás. Zeptali jsme se proto odborníka, jak by měli cestující postupovat, aby zvýšili šanci shledat se s věcmi co nejdříve.

Češi patří mezi nejlínější národy Evropy, změnit to chce Česká komora fitness

griesserhof sedlk_nZatímco 40 % Evropanů alespoň jednou týdně provozuje nějakou fyzickou aktivitu, v České republice je to jen 32 % populace a pouhých 5 % uvádí, že sportuje pravidelně. Více než 60 % Čechů se pohybu nevěnuje vůbec nebo jen zřídka. Takto alarmující jsou výsledky Eurobarometru, výzkumu míry pohybové aktivity a sportování mezi evropskou populací, který uskutečnila Evropská komise.

Dovolená? Nezapomeňte fotit!

klastery ckLéto nám skýtá fantastické fotografické příležitosti. Po foťáku v tomto nejbarevnějším období roku sáhneme snad všichni, ať už jde o skupinové foto, obrázek exotické krajiny, detaily tržiště nebo autentické portréty místních obyvatel během cest. Vyzkoušejte naše tipy, pomohou vám vykouzlit nejlepší prázdninové fotky, které uchovají vzpomínky na toto krásné a krátké období.

Strana 21 z 57