Styl

Na České republice expati oceňují lepší rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem

12aaaTři ze čtyř cizinců, kteří žijí a pracují v České republice, tvrdí, že zde nalezli lepší rovnováhu mezi pracovním a osobním životem než ve své domovské zemi. Informuje o tom výzkum, který provedla společnost HSBC mezi expaty. 63 % z nich po přestěhování do České republiky zažilo celkové zlepšení kvality života, což je o 11 % více, než je celosvětový průměr.

Podzimní Kolín nad Rýnem láká na výstavy

ppKolín nad Rýnem je ideální cíl pro podzimní víkendový pobyt. Za hezkého počasí lze obdivovat místní památky i supermoderní architekturu nebo si užít plavbu po Rýnu. V chladných a deštivých dnech návštěvníci ve městě naleznou širokou nabídku muzeí a galerií. Přinášíme vám výběr těch nejzajímavějších podzimních výstav v této metropoli na Rýnu.

Blíží se víkend s integrovaným záchranným systémem

zachranDruhý říjnový víkend ovládnou Aquapalace Praha policisté, záchranáři a hasiči. Děti i dospělí se mohou těšit na ukázku hasičské techniky, policejní auta a budou moci nahlédnout do záchranného vozu. Víkend s integrovaným záchranným systémem se Skupinou ČEZ však nebude jen o zábavě, ale hlavně o poučení. Návštěvníci se například dozvědí, jak správně resuscitovat, ošetřit nebezpečné zranění nebo jak se ubránit útočníkovi.

Nejlepší lezec světa Adam Ondra se představí českým divákům

horolV sobotu 28. a v neděli 29. října se v Metropoli Zličín uskuteční Mistrovství České republiky v lezení na obtížnost dospělých i mládeže. Chybět nebude nejlepší sportovní lezec na světě Adam Ondra, který letos v září jako první přelezl novou nejtěžší cestu světa v norském Flatangeru nesoucí stupeň obtížnosti 9c. Čeští diváci tak mají unikátní příležitost vidět Adama soutěžit na našem území v období před Letními olympijskými hrami 2020 v Tokiu.

Vydejte se za barvami podzimu do trojské botanické zahrady Tradiční výstava dýní začíná už tuto sobotu

ljt61fj3-n vmph6sqth-8umxxar1sswuhzpl7rqyakj-jf0_l1ykzgeo069kmdaejxtzuyLetošní výstava dýní, která zakončuje celoroční program Americké léto v Botanické zahradě hl. m. Prahy, je inspirována krajinou a kulturním dědictvím Střední Ameriky, která je domovinou většiny druhů tykví. Americké motivy se letos promítnou do bohatých aranžmá, která budou k vidění v Ornamentální zahradě.

Podzimní hrátky přenesou děti již tuto neděli do starobylého Řecka na horu Olymp

18342382 10213254102133585_1608121093177283132_nDo říše dávných mýtů, bájných hrdinů a mocných bohů láká odpoledne 17. září děti i jejich rodiče festival Podzimní hrátky. Písecká brána a její okolí na Praze 6 se promění v horu Olymp, sídlo řeckých bohů. Na návštěvníky čekají souboje gladiátorů, tvořivé, pohybové i hudební workshopy, napínavé legendy, starověká Delfská věštírna a mnoho dalšího.

Výstava v pražském Paláci YMCA oslaví 125. let basketbalu

asrluimb5pidkmxru-wp3be8ufgdf9ze- ao8uwdsdoiq76gfkibbnvuxtbn-uk8wgz1sewHistorii basketbalu, svezení v jednom z nejstarších páternosterů v Praze i možnost hodit si míč na basketbalový koš nabídne od 9. září do 10. října 2017 výstava s názvem „Od broskví k basketu“ v pražském Paláci YMCA v ulici Na Poříčí 12. Basketbal slaví letos totiž už 125. narozeniny.

Chcete na dovolenou do zahraničí, ale bojíte se létání? Máme pro vás 5 tipů, jak se svému strachu postavit

17992349 10213083213541477_6571612640860422287_nDíky technologiím se svět neustále zmenšuje a bez létání si ho dnes nelze už vůbec představit. O to překvapivější možná je, že celých 40 procent lidí má ve větší nebo menší míře z cestování letadlem strach. Patříte mezi ně? Nevěšte hlavu. Aviofobie neboli strach z létání může mít různé příčiny a podle některých odborníků se úplně odstranit nedá, mohou se ovšem zmírnit její příznaky do té míry, že cestu letadlem v pohodě zvládnete.

Výstava grafik Boba Dylana: On the Road v Křížové chodbě Staroměstské radnice za týden končí

n8x4genrib4smulcfnqtp48ag1ohkcjowq-1jyo-bmjk4egdmb1vlvxi 5kb1iuepoaxqqoUž jen sedm dní zbývá pražským návštěvníkům i zahraničním turistům k návštěvě výstavy Bob Dylan: On the Road s podtitulem Neznámá tvář známého umělce, která je do 31. srpna 2017 k vidění v prostorách Křížové chodby Staroměstské radnice. Těm, kteří by se chtěli přesvědčit o tom, že proslulý americký písničkář a čerstvý držitel Nobelovy ceny za literaturu Bob Dylan je také talentovaný malíř a návštěvu výstavy oddalovali, už zbývá pouhý týden.

Strana 25 z 57