Styl

Zájem Čechů o zájezdy u moře je vyšší o 15-20 %

mauriciusPředprodej na sezonu 2017 vykazuje až dvouciferný nárůst 15-20 %! Zájem o tradiční přímořské destinace doprovázen oživením zájmu o Egypt a Turecko a výrazným nárůstem prodejů do Spojených arabských emirátů. 

IMAGINATION FESTIVAL ZVEŘEJŇUJE KOMPLETNÍ LINE UP!

a1 jpg poster ima smallImagination Festival oslaví 25. listopadu 2016 na pražském Výstavišti v Holešovicích své páté výročí! Organizátoři si pro vás připravili masivní lineup čítající více jak 30 headlinerů na 3 stagích, unikátní stage design a venkovní & vnitřní zóny. Na oslavy pátého výročí přijali pozvání jména jako Noisia, Zatox (dj mag 87.), Miss K8 (dj mag 94.), The Upbeats a desítky dalších.

Nejlepší silnice světa

picture-10.great-ocean-road smallNěkteré stoupají do nepředstavitelných výšek v bezpočtu zatáček jako dechberoucí serpentiny. Jiné vedou krajinou tisíce kilometrů a procházejí přírodními parky, údolími či pohořími. A několik z nich je dokonce romantických. Máme na mysli silnice, které jsou podle našeho názoru nejpůsobivější na světě. Předkládáme vám jejich seznam, který jsme sestavili na základě zkušeností z jízdy po bezpočtu silnic na celém světě. Nejlepší silnice je však vždy ta, na které si můžete užívat řízení svého vozu, ať vás zavede kamkoli.

Vánoční svátky, zvyky a obyčeje v Sasku a v Čechách – nově otevřená výstava na zámku Weesenstein

weesenstein na podzim ii_sylvio dittrichStaré zvyky a tradice zaujímají navzdory historickým zvratům stále důležité místo v našem životě. Především Vánoce zůstávají nepostradatelnou veličinou. Mnoho křesťanských tradic se přitom vrací až k pohanským přírodním slavnostem a v průběhu staletí se dále vyvíjejí.

Listopadové akce pro rodiny i sportovce

websize vanocni_trhy_graben_in_vienna_at_christmas_time_c_osterreich_werbung_photographer_volker_preusserNenechte ošklivé počasí, aby vás donutilo sedět doma. I v listopadu se totiž děje spousta zajímavých akcí – můžete se vypravit na adventní trhy, které letos začínají skutečně brzy, vydat se (i s dětmi) něco zajímavého vyrábět a třeba se už naladit na Vánoce, zajít si na konferenci o zdravém životním stylu anebo připravit na sezonu svá milovaná sněžná prkna a vyrazit na párty na zasněžených sjezdovkách v Rakousku.

Svatomartinské posvícení na zámku Loučeň obohatí příjezd rytíře Martina na bílém koni

svatomartinske posviceni 2010  057Svatomartinské posvícení pořádá zámek Loučeň v sobotu 12. listopadu. Již tradičně nejoblíbenější zámecká slavnost nabídne kromě příjezdu Svatého Martina na bílém koni následné putování setmělým zámeckým parkem za svatomartinskými světélky.

Bývalý uhelný důl Zollverein pod ochranou UNESCO láká na množství kulturních akcí

copyright jochennNení příliš časté, aby se bývalý uhelný důl dostal pod ochranu UNESCO. Přesně to se ale stalo v případě těžebního komplexu Zollverein v německém Porúří, který se změnil ve vyhledávané kulturní centrum, kde pravidelně probíhají výstavy a festivaly. Jeden a půl milionu návštěvníků ročně z komplexu dělá nejnavštěvovanější turistickou atrakci v oblasti Porúří. Ne nadarmo se pyšní označením „nejkrásnější uhelný důl na světě".

Francouzské koláče na podzimní stůl

darmaDýně, hrušky, jablka a ořechy. Oblé, krásně barevné plody podzimu dozrávají a volají po nápaditém zpracování i nevšedním gurmánském zážitku.  Pochoutky ze „sladké Francie“ se v Česku rychle zabydlely a není divu, že například Tarte Tatin, neboli obrácený jablkový koláč, patří ve francouzském pekařství a cukrářství v Myslíkově ulici v Praze mezi nejprodávanější sladkosti.

První koncert Edith Piaf v Praze

edith piaf a grevin 250615virginie ribautNejzábavnější muzeum voskových figurín Grévin Praha vzdalo hold ikoně francouzského šansonu Edith Piaf. Její vosková socha se po ročním turné po rodné Francii vrací natrvalo do pražské expozice muzea v Celetné ulici 15. Na uvítanou světové legendy zde byl 20. září v 17h uspořádán koncert jejích písní v podání zpěvačky Radky Fišarové.

Strana 29 z 57