TRAVELNEWS.CZ

Skiopening v alpském středisku Hochgurgl-Obergurgl

tztal.tourismus.jens.klattV jednom z nejpřitažlivějších lyžařských středisek v rakouských Alpách – v Obergurglu – se už rozjely lanovky a vleky. Skupina hotelů „best of obergurgl“ zve k zážitkovému zahájení letošní zimní sezóny. Obergurgl platí za neledovcovou lyžařskou oblast s nejjistější a nejdelší sněhovou pokrývkou v Alpách. Lyžuje se zde až do konce dubna.

Romantická Paříž láká na vánoční trhy a výstavu Edvarda Muncha

 V prosinci můžete v romantické Paříži kromě vánočních trhů a vynikajících restaurací navštívit v známé galerii Centre Pompidou výstavu norského malíře Edvarda Muncha, která prokazuje, že jeho dílo je mnohem pestřejší než jen nejznámější obraz „Výkřik“. K vidění zde budou autorovy malby, kresby i fotografie v rozsahu v jakém dosud ve Francii k vidění nebyly.

Lucern: Místo, kam na dovolenou jezdil i Mark Twain

Pokud patříte k milovníkům krásné přírody, do detailů vypracovaných městeček a výborné čokolády, pak si určitě nesmíte nechat ujít návštěvu města Lucern. Tento švýcarský kanton, který se nachází ve středu země, představuje vše, co je pro tuto zem typické. Přírodní krásy, průzračná jezera a vysoké horské vrcholy.

Tajné tipy průvodkyně v Paříži

Paříž - romantické město, ve kterém každý najde svoje, ať už touží po zábavě, odpočinku či poznání.  V rozporu se starobylým historickým centrem naleznete v Paříži moderní čtvrť La Défense plnou gigantických skleněných staveb, kterým dominuje Grande Arche.

Londýn není jen Tower Bridge

Londýn je jedno z nejstarších měst, kde se dějiny a tradice spojují s moderními aspekty práce a  života; je zde vše co si můžeme přát a více, všichni zde něco najdeme. Dr. Samuel Johnson kdysi o Londýně prohlásil: „Když je člověk unavený Londýnem, je unaven životem, neboť v Londýně je vše, co může život nabídnout.“

Okouzlující a majestátný Řím

shutterstock 47486656Věčné město Řím je klenotem italského umění a zároveň mezníkem v dějinách nejen samotné Itálie, ale celé západní kultury. Návštěvníky okouzluje historickými a architektonickými pamětihodnostmi, poetickými zákoutími a malebnými uličkami.

Barcelona - Tajné tipy, které v průvodci nenajdete

Barcelona je otevřené, moderní město plné současné architektury, které skrývá historické secesní a gotické srdce. Blízkost moře, příjemné teploty po celý rok, spousta parků a cyklistických stezek vytváří ideální podmínky pro život i opakované návštěvy. Vždycky se snaží být o kousek napřed a připravit si pro vás něco nového.

Kyperská zima?

adams beach hotel4 agia napa lrgZima přichází i na Kypr. Ne taková, jakou známe ze střední Evropy, ale přece jen na koupání už to není. Zato teploty nahrávají především aktivnímu pohybu a tak není náhodou, že mírného podnebí využívají zejména sportovci pro své tréninkové aktivity.

Lago di Garda – golfový ráj

Fasinující atmosféra, která nadchla už Johanna Wolfganga Goetha, je první, co si návštěvník Gardského jezera uvědomí. Jezero Lago di Garda patří k nekrásnějším koutům Evropy.  Rozprostírá se na hranici mezi třemi regiony – Trentino na severu, Lombardie na západě a jihu a Veneto na jihu a východě a je současně největším italským jezerem.

Strana 29 z 30