TRAVELNEWS.CZ

Vánoce přicházejí…. i do Jižního Tyrolska

Tento týden začíná advent a v Jižním Tyrolsku se na mnoha náměstích rozzáří vánoční stromky. Také ve většině středisek se rozjedou lanovky a začne naplno letošní sezona. Kam všude se mohou lyžaři vypravit, pokud budou chtít v Jižním Tyrolsku nasát vánoční náladu? Tady je pár tipů.

ZIMNÍ SPORTY NA SLUNEČNÉ STRANĚ ZUGSPITZE

tza-rodelnV Tyrolské Zugspitz Areně mohou zažít milovníci zimních sportů v sedmi sousedních lyžařských areálech „šarm malých sjezdovek“. A to na vysoké úrovni: dva nové vleky a nová horská gastronomie na louce Ehrwalder Alm nabízejí od této sezóny ještě lepší služby. Pohyb i bez auta a četné aktivity kolem sjezdovek dokreslují rozmanitost nabídky regionu.

Portugalsko

Portugalsko patří k menším evropským zemím – zabírá přibližně 1/6 Pyrenejského poloostrova a náleží k němu souostroví Azory a Madeira. Ve svém sousedství má na západě a na jihu Atlantický oceán, na východě a na severu Španělsko. I když země není příliš rozlehlá, má neuvěřitelně rozmanitou přírodu.

10 nejčastěji kladených dotazů při nákupu dovolených přes internet

Výběr dovolené na internetu se stal nejpopulárnějším způsobem objednávání prázdninových cestovatelských radovánek. V průběhu vyplňování online objednávek si však často nejsme jisti některými postupy či detaily, na které bychom chtěli ihned znát konkrétní odpovědi.

Kam s dětmi na „last minute“ dovolenou? Do Jižního Tyrolska

Přemýšlíte, kam s dětmi na poslední chvíli na dovolenou? Vyzkoušejte Jižní Tyrolsko. Region v severní Itálii, který se pyšní 300 slunečnými dny v roce, kde se v krásné kulise Dolomit potkává alpská tradice se středomořskou kulturu a místní děti milují!

Aktivní dovolená

Vyrazit na dovolenou a jen sladce lenošit. Opravdu ne! Po příjemném povalování se člověk cítí často ještě unavenější a ochablý. Zárukou lepšího zotavení je kombinace odpočinku a pohybu. Turistika nebo cyklistika je nejen zábavná, ale navíc i velmi zdravá – prospívá srdci, plícím, cévám i postavě. Přitom lze skvěle rozmazlovat nejen tělo, ale i ducha a duši přírodními i kulinářskými delikatesami.  

Dvě nové zážitkové cesty v Tyrolské Zugspitz Areně

 V létě 2013 čekají na rodiny s dětmi dvě hvězdné nabídky: na nové vodní zážitkové cestě v Ehrwaldu půjdou děti s maskotem Zugspitzi na „lov útržků“; v Lermoos pozve návštěvníky na zajímavé poznávací túry „Mooslská naučná stezka“ před kulisou nejvyššího vrcholku Německa.

Jarní Budapešť: plovoucí autobus a párty v lázních!

Pokud maďarskou metropoli neznáte, je nyní ten pravý čas ji poznat. A jestli jste tam už byli, následujícími tipy vás možná přimějí vyrazit tam znovu. Co byste řekli na noční párty v lázních, plavby lodí po Dunaji anebo na jízdu obojživelným autobusem?

Štýrsko: Cesty za vodou a za požitky

foto 2.2284542Cítit vůně přírody, chládek lesa a teplo jižních krajů – jízda na kole je zvláštní druh cestování. Především ve Štýrsku, jehož krajina je tak rozmanitá a protkaná nesčetnými cyklostezkami. Zdejší loutkové divadlo, které je v Salcburku opravdovým pojmem, oslaví sto let své existence a zařadí na program hned dvě nová představení, uvádění muzikálu The Sound of Music bude po grandiózním úspěchu u diváků ještě prodlouženo a Mozartův rodný dům představuje expozici o Mozartově pravé tváři.

Strana 24 z 30