Evropa Evropa SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental: areál, který nemá v Evropě konkurenci

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental: areál, který nemá v Evropě konkurenci

skiwelt
hotel hochfilzer feb 09

Mnohé milovníky zimních radovánek překvapí fakt, že se jedná o oblast s největším integrovaným lyžařským areálem v Rakousku. Jeho oficiální název zní SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Areál byl dokonce vyhlášen za nejlepší lyžařský resort na světě (www.topresorts.de).

A to přesto, že jeho nejvyšší vrcholy nepřesahují kýžené dva kilometry nad mořem. Neuvěřitelných 279 kilometrů sjezdovek se zhruba devadesáti lanovkami a vleky potěší i toho nejnáročnějšího lyžaře, zvlášť když ceny za skipas patří (ve srovnání s obdobnými velkokapacitními areály) k těm nejnižším v celém Rakousku.

Pro milovníky sjezdovek pod hvězdami je tu také velkorysý areál nočního lyžování.

Sjezdovky se vším všudy
Kromě precizně upravených tras nabízí SkiWelt bezpočet malých příjemných zastavení. Mýlí se ten, kdo dovolenou na horách spojuje jen s vytrvalostním lítáním nahoru dolů až k padnutí. Pobyt "po tyrolsku" vás naučí skutečnému užívání si volných dnů.

Koncepce dobrého žití se tady propaguje na každém kroku. Zdejších sedmdesát restaurací a občerstvení jednoduše nejde ignorovat. Dobré jídlo a pití jsou přece součástí dobrého lyžování! Ať to budou tři chody nebo jen poctivě propečená klobása.

Zdá se, že celá tato hlučná mačkanice nikomu nevadí, ba naopak - čím více lidí a hluku, tím lépe: další příjemný den na lyžích právě končí a to je přece dost dobrý důvod k oslavě. Aprés-ski se samozřejmě koná každý den. Kolem sedmé večerní obvykle končí a zástup se odporoučí do hotelů a penzionů pro trochu odpočinku.

Večery ve Wilder Kaiser jsou nabité možnostmi. Kromě zmíněného nočního areálu si můžete zajít na sáňkařskou dráhu, na brusle, vyzkoušet biatlon a noční běžkování. Jednou za týden se tu koná show lyžařských instruktorů, kteří rádi předvádějí své umění v současném i "historickém" lyžování.

Zdejší pobyt ocení zejména rodiny s dětmi. Nabídka v oblasti je dobře promyšlená a cíleně přizpůsobena návštěvníkům všech věkových kategorií. Lámat si hlavu, čím zabavíte svého potomka, tedy opravdu nemusíte. Najdete tu kvalitní lyžařské školky i několik zábavních parků. Za zmínku stojí také projížďky na koňském povoze. Huňaté koníky a jízdu na sáních ocení děti i dospělí.

 Kde se ubytovat

AktivHotel Hochfilzer
Hotel byl přestavěn ze statku na oázu relaxace a nachází se v srdci střediska Ellmau, na úpatí hor Wilder Kaiser. Během pobytu vás členové animačního týmu doprovodí například při překrásných procházkách a výletech, dobrodružných sportech nebo průvodech s pochodněmi.

V Ellmau a okolí se můžete zapojit také do všech druhů sportu, od pěší turistiky a golfu až po lyžování nebo horské túry na sněžnicích. Po vyzkoušení všech sportovních možností si můžete dopřát relaxaci v hotelovém wellness centru s bazénem, finskou saunou a 2 vířivkami, z nichž 1 je venkovní.
www.hotel-hochfilzer.com

5 NEJ důvodů proč navštívit Ellmau

1.  Ski Welt Wilder Kaiser získal loni vyznamenání „Nejlepší lyžařský resort na světě“

2.  Zdejší oblast je eldorádem nejen pro lyžaře, ale i golfisty a turisty

3.  Na Hohe Salve si vychutnáte nejkrásnější panoramatickou vyhlídku v Tyrolsku

4.  Zblízka poznáte městečko Ellmau alias romantickou vesničku Sonnenstein, kde se natáčel slavný TV seriál Doktor z hor

Můžete prožít dobrodružný den a noc v eskymácké vesničce

Vaše svatba v iglú bude mít neopakovatelné magické kouzlo

Další info: www.skiwelt.at