TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa ZUGSPITZE V PLAMENECH

ZUGSPITZE V PLAMENECH

zugspitz1
zugspitz1

Ohnivý spektákl v tyrolské Zugspitz Areně: každoročně v době kolem letního slunovratu se postará 8.000 jednotlivých ohnišť o svítící ohňové skulptury. Nejlepší panoramatický výhled 360° zažijí návštěvníci 23. června 2012 v údolí mezi obcemi Ehrwald, Lermoos a Biberwier. Horské ohně patří k nehmotnému kulturnímu dědictví Rakouska v rámci UNESCO.

Určitě to bude nejohnivější letní večírek v Alpách: 23. června 2012 po setmění vyzdobí až 200 metrů vysoké ohnivé obrazy vrcholky hor kolem celého masivu Wettersteinu, Mieminger Kette a Lechtalských Alp. Na 8.000 jednotlivých ohnišť rozsvítí krajinu na tyrolské straně Zugspitze – a hosty přivede k úžasu. Jakmile se snese soumrak nad tyrolskou Zugspitz Arenou, rozsvítí se jiskřivé řetězce světel na horských hřebenech, svítící kříže, hořící jeleni a jiné symbolické figury.

Zvláštní poloha kotle údolí mezi obcemi Ehrwald, Lermoos a Biberwier umožňuje výhled kolem dokola na hořící skalní stěny Zugspitze, Grubigsteinu, Marienbergu a Sonnenspitze. Jako důkaz živé tradice a předaných vědomostí se v roce 2010 staly horské ohně nehmotným kulturním dědictvím Rakouska v rámci UNESCO.

Živá tradice v Zugspitz Areně
Plánování ohnivé show začíná už několik měsíců dopředu. Více než 300 horských ohňů se postará každoročně o to, aby se noční horskou krajinou rozzářily za letního slunovratu ty nejkrásnější obrazy. Po pečlivém zaměření skalních stěn včetně sklonu převisu se navrhnou spektakulární motivy.

Potom se musí vynést do hor až 700 pytlů, naplněných pilinami a řepkovým olejem, které musí být naaranžovány tak, aby mohl z údolí divák dokonale vnímat ohnivé umění. Přitom jsou kladeny vysoké požadavky na horolezecké schopnosti: pytle jsou totiž zakotveny ve výšce až 2.000 metrů. Všechna ohniště se zapálí cca ve 22.00 hodin

Další informace najdete na www.zugspitzarena.com nebo u Tiroler Zugspitz Arena


Tyrolská Zugspitz Arena leží na rakouské straně Zugspitze v Tyrolsku, zaklíněná mezi Zugspitze na severu a Mieminger Kette s pohořím Wettersteinu na jihu. Patří k ní obce Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle und Namlos. Zugspitze, nejvyšší hora Německa, tvoří zároveň horskou hranici mezi Německem a Rakouskem. Je dostupná jak z německé, tak z rakouské strany. Z Ehrwaldu vede na západní vrchol Zugspitze Tyrolská lanová dráha - Tiroler Zugspitzbahn.