TRAVELNEWS.CZ

Zasněžené a prosluněné údolí Stubaital

stubaitirol glacier 05 - 300dpiprintNe každá lyžařská oblast má to štěstí, aby měla vlastní ledovec. Zatímco v nižších polohách sezona už pomalu končí, údolí Stubaital je díky ledovci hojně navštěvované i v době, kdy na sjezdovky svítí jarní slunce.

Mnichov - kosmopolitní centrum Bavorska

Mnichov, moderní kosmopolitní město srdce a dlouhé tradice. Mezi BMW a pivními zahrádkami, mezi uměním, kulturou, kreativitou a malebnými zákoutími, mezi barokem a modernismem: to nejsou žádné protiklady, nýbrž typický rys Mnichova.

Do Benátek na karneval

V sobotu 18. února 2012 se Benátky promění v karnevalový rej, který se může zalíbit zejména dětem. Levné letenky do nedalekého Milána pořídíte již od 639 korun.

V Jižním Tyrolsku je lyžařská sezóna v plném proudu

file-4467162Letošní zima může z pohledu českého lyžaře vypadat zdánlivě smutně, jelikož sněhové zpravodajství z domova i z většiny alpských středisek nepřináší příznivé zprávy. V Jižním Tyrolsku je ovšem sezóna  v plném proudu a ve všech střediscích se čile lyžuje.

Místa světového dědictví UNESCO v Německu

V Německu se nachází mnoho dokladů z historie lidstva a přírody. V současné době patří ke světovému dědictví UNESCO míst. V červnu obdržely tento žádaný přídomek čtyři nové přírodní a kulturní lokality: staré bukové lesy v Německu, továrna Fagus v Alfeldu, prehistorické kolové stavby v Alpách a Hamburské wattové moře.

Koblenec: romantická krajina a vynikající víno

Románské monumenty, romantická krajina a vynikající víno na soutoku Rýna a Mosely. Přesto, že se Koblenec nachází u našich německých sousedů, není u nás příliš známým turistickým cílem. Jeho návštěva ale rozhodně nezklame a to nejen díky monumentálním římským památkám, vynikajícímu vínu, ale i divoce romantickému údolí středního Rýna chráněného UNESCO, jehož je Koblenec součástí. Letošní mimořádnou atrakcí Koblence bude celonárodní německá zahradnická výstava BUGA 2011.

Bájná země z lega - Legoland

01legoland3 foto zdroj neckermannckDěti jsou přirozeně zvídavé a stále si na něco nebo s něčím hrají. Neopomenutelným fenoménem a stálicí na nebi dětské zábavy je zcela jistě populární stavebnice Lego. Snem každého malého fanouška je jistě život ve světě, kde nic jiného než oblíběná stavebnice neexistuje.

Jižní Tyrolsko ožije sportem i pohodovou zábavou

Letošní zimní sezóna nasvědčuje tomu, že se v Jižním Tyrolsku rozhodně nebudete nudit. Zde je přehled těch nejzajímavějších akcí, které můžete navštívit a zpestřit si tak lyžařskou dovolenou. Potkáte při nich zároveň ty největší hvězdy českého i světového sportovního světa, jako například Martinu Sáblíkovou, Ondřeje Banka, Lukáše Bauera či Ole Einar Bjoerndalena.

Vánoce na Kypru

Kypr je klasickou destinací, která nabízí únik z ponuré evropské zimy. Na koupání to sice není, ale teplotní průměr kolem dvaceti stupňů je příjemnou změnou. I když občas zaprší, slunečných dnů je dost a svěží zeleň elé krajiny zato určitě stojí. Stejně jako možnosti, které tato sezóna nabízí.

Strana 28 z 30