TRAVELNEWS.CZ

ZUGSPITZE V PLAMENECH

zugspitz1Ohnivý spektákl v tyrolské Zugspitz Areně: každoročně v době kolem letního slunovratu se postará 8.000 jednotlivých ohnišť o svítící ohňové skulptury. Nejlepší panoramatický výhled 360° zažijí návštěvníci 23. června 2012 v údolí mezi obcemi Ehrwald, Lermoos a Biberwier. Horské ohně patří k nehmotnému kulturnímu dědictví Rakouska v rámci UNESCO.

SKI&GOLF Slovakia

golf-exterierTřetí ročník jedinečné soutěže SKI&GOLF Slovakia, který se uskutečnil 14. a 15. dubna 2012 v golfovém rezortě Black Stork vo Veľké Lomnici, nabízel 37 soutěžícím možnost změřit si síly ve dvou disciplínách, které mají v Tatrách více než storoční tradici.

Na kolech romantickým Porýním

Cyklovýlety romantickým Porýním jsou opravdovým zážitkem: dlouhé trasy údolím řeky Rýna, Áry a oblastí Mosely doplňuje nádherná krajina s ohromujícími kulturními památkami, hrady, zámky a vinicemi. Vinařské taverny podél cyklostezek jsou ideální možností, jak ochutnat báječné víno a zůstat přes noc.

Ochutnejte chřest a víno v Jižním Tyrolsku

V Jižním Tyrolsku začíná jaro díky středomořskému klimatu dříve než jinde. Můžete se tu radovat z prvních jarních paprsků… navíc s pohledem na okolní zasněžené hory. Nechte se pozvat k jarní ochutnávce severoitalské pohostinnosti, jihotyrolských dobrot a kvalitních vín.

Návrat mytických bohů do Kolína nad Rýnem

kolosln bosk hlava zdroj johannes laurentius smb antikensammlungŘímsko-germánské muzeum v Kolíně nad Rýnem hostí od 13. ledna do 26. srpna 2012 exponáty římské a řecké kultury v rámci výstavy Návrat bohů. Výstava Návrat bohů představuje svět řeckých bohů a mytologii v umění od raného řeckého období až po dobu římského císařství.

Region Zell am See – Kaprun: to nejlepší z Alp

aussenansichtProslulý lyžařský region Zell am See – Kaprun patří k nejatraktivnějším rakouským destinacím. Návštěvníky láká okouzlující zimní krajina, lyžařský ráj se skvělou infrastrukturou pro všechny zimní sporty a bezprostřední blízkost ledovce Kitzsteihnorn.

Slunečné lyžování v tyrolské Zugspitz Areně

Zugspitz Arena přivádí svojí nabídkou „Slunečného lyžování“ vaši velikonoční dovolenou na sněhové pláně. Možná si bude muset velikonoční zajíček tuto nabídku nechat projít ještě jednou hlavou: od 10. března 2012 do konce sezóny láká TZA do sytosti nejen sluncem, ale i zvláště výhodnými paušály na skipasy.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental: areál, který nemá v Evropě konkurenci

skiweltMnohé milovníky zimních radovánek překvapí fakt, že se jedná o oblast s největším integrovaným lyžařským areálem v Rakousku. Jeho oficiální název zní SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Areál byl dokonce vyhlášen za nejlepší lyžařský resort na světě (www.topresorts.de).

Rodinná dovolená v Jižním Tyrolsku

file-4467162Největší lyžařská síť světa Dolomiti Superski je více než přátelská k rodinám s dětmi a nabízí jim výhodné lyžování. O děti tu bude skvěle postaráno,  zalyžují si zdarma a ještě se při tom výborně pobaví. Přidejte k tomu 300 slunečných dní každý rok a máte dokonalou dovolenou takřka jistou.

Strana 27 z 30