Lago di Garda – golfový ráj

Fasinující atmosféra, která nadchla už Johanna Wolfganga Goetha, je první, co si návštěvník Gardského jezera uvědomí. Jezero Lago di Garda patří k nekrásnějším koutům Evropy.  Rozprostírá se na hranici mezi třemi regiony – Trentino na severu, Lombardie na západě a jihu a Veneto na jihu a východě a je současně největším italským jezerem.

Bájná země z lega - Legoland

europa park 1 zdroj foto ck neckermannDěti jsou přirozeně zvídavé a stále si na něco nebo s něčím hrají. Neopomenutelným fenoménem a stálicí na nebi dětské zábavy je zcela jistě populární stavebnice Lego. Snem každého malého fanouška je jistě život ve světě, kde nic jiného než oblíběná stavebnice neexistuje.

Vysoké Taury ve východním Tyrolsku

Vysoké jižní Taury patří k nejkrásnějším alpským oblastem. Horská střediska Matrei in Osttirol a Kals am Großglockner leží v sousedících údolích ve východním Tyrolsku a jejich okolí zčásti patří pod národní park Vysoké Taury. Nejbližším větším městem je Lienz a hlavní křižovatkou mezi zdejšími údolími město Huben.

Ski amadé Lyžování jako dokonalý zážitek

c ski amad-christian schartner 5V největší lyžařské oblasti v Rakousku Ski Amadé je 860 kilometrů sjezdovek, 260 lyžařských chat a horských restaurací, 270 vleků, 25 středisek a pět regionů.

 

Nový trend aktivní dovolené: surfování v Portugalsku

Lidé často na dovolené vyhledávají zážitky.Pokud rádi zkouší nové sporty a zároveň v létě chtějí k moři, mohou letos zvolit aktivní dovolenou: kurz surfování na vlnách. Za dlouhými písečnými plážemi a neutichajícími vlnami nemusí zájemci z České republiky daleko. Netradiční dovolená spojená s výukou surfování na ně čeká v portugalském Peniche.

Kypr po celý rok

Na Kypru letní sezóna zdaleka nekončí, ale přesto mohou být spokojeni. Poslední čísla hovoří jasně. Příjmy z turismu stouply jen za červenec o18,8% a vyšplhaly se na 274,4 mil. Eur.

 

MOSTVIERTEL: romantická oblast nejen pro milovníky moštů

Mostviertel je dolnorakouský region mezi Dunajem a předhůřím Alp plný svodů. Dráždivý kontrast mezi mírnou a úrodnou krajinou na severu a divokým a přitom romantickým alpským světem hor na jihu láká k pestrým objevným cestám, horským dobrodružstvím a zábavným rodinným dovoleným.

 

 

Burgenland – země vycházejícího slunce

Rakousko, to nejsou jen zimní Alpy, kam vyrážejí milovníci lyžování a snowboardingu za sněhem na skvěle upravované sjezdovky. Rakousko je stejně atraktivní v létě, ovšem z jiné stránky.

Strana 30 z 30