TRAVELNEWS.CZ

Jablka, špek a sýr – tři poklady Jižního Tyrolska

158a09 mg_2244_8Jižní Tyrolsko/Südtirol, nejsevernější italská provincie, je proslulá nejen Dolomity a jako ideální místo pro zimní dovolenou, ale také vynikajícím jídlem připravovaným z autentických místních surovin – jako jsou křupavá jablka, jemně kořeněný špek (šunka, kterou s českým špekem nelze srovnávat) a vynikající sýry.

Za turistikou: Seiser Alm - pro rodiny, horaly i milovníky kultury

adolf munkelwegIdeálním místem pro turistiku je oblast Seiser Almu, náhorní planiny o velikosti 8000 fotbalových hřišť. Speciálně pro děti tu mají čarodějnickou stezku „Hexenquellen“, která vede od horského chaty Tirler v Saltrii, měří dva kilometry, chodí se po ní naboso a zdoláte ji za dvě hodiny. Zkušenější turisté mohou vyrazit k masivu Schlern/Sciliar.

Dolní Rakousko: Historky o cestách na kole podél řek a turistice na horách

foto 3.2551850Příjemné říční krajiny, pahorkaté vinice, drsná pásma hor, romantické louky plné ovoce, starobylé hrady a husté lesy – krajina Dolního Rakouska není nikde jednotvárná a stejná. Když je toho tolik co objevovat, nesmí v zavazadlech chybět cyklistická obuv ani pohorky.

Trend vodních sportů ve Štýrsku

2551513Kdo hledá rozmanitost vodních sportů, najde ji ve Štýrsku. Skryté propasti, divoká voda a tyrkysová jezera nabízejí v zeleném srdci Rakouska ty nejlepší předpoklady pro nezapomenutelné zážitky ve vodě.

Působivé výhledy podél cest vedoucí alpskými průsmyky

image002Není nutné vylézt vždy až na vrchol hory, abychom spatřili nádherné výhledy na horskou krajinu. Údolí Haslital a region Jungfrau ohromí cestami vedoucími podél alpských průsmyků. Oběma rozmanitými regiony kantonu Berner Oberland se vinou dech beroucí panoramatické trasy a pěkné silničky, které slibují nádherné výhledy.

Tyrolsko: Srdce Alp

tyrSrdce Alp je pro dobyvatele zdrojem síly: ať pěšky, na kole, na laně nebo ve vodě, Tyrolsko se dá zažít a vychutnat aktivně. Inspiraci pro příští horskou túru a příští výšlap na kole či po lezeckém chodníku, nebo pro příští sjíždění divoké vody najdete zde. Hory volají!

Evropa „na otočku“

31532Poznejte to nejlepší z Berlína, Bratislavi, Drážďan, Mnichova, Vídně, Keukenhofu či Kodaně za 1 den!

Novinky a zajímavosti ze Štýrska: Průkaz zajištěné lezecké cesty & fotoškola

gesaeuseeingang-mit-haindlmauer--steiermark-tourismus-popp-hackner--d.jpg.2536108V Ramsau am Dachstein bude v tomto roce zavedena nová a v Alpách jedinečná možnost získat průkaz na zajištěnou lezeckou cestu. Fotoškola Gesäuse zase nabízí od dubna do října špičkové fotografické kurzy všem nadšencům focení přírodních krás.

Vánoční trhy v Bratislavě lákají na tradiční lokše i výrobu parfémů!

web vianocne trhybratislava foto www.slovakia.travelMáte rádi atmosféru vánočních trhů? Že už znáte většinu těch německých i rakouských, o českých nemluvě? Pak se letos vydejte k našim sousedům na Slovensko.

Strana 23 z 30