Sölden: kde se točil James Bond, Adrenalincup a EMF

iceq-sunset--bergbahnen-soelden--rudi-wyhlidal--oNa lyžích po stopách Jamese Bonda: Loni natáčel režisér Sam Mendes se svým týmem mnohé akční scény pro film Spectre s Jamesem Bondem právě na  Söldenském ledovci.  Adrenalincup nemá žádný pevný termín – zúčastnit se můžete kdykoliv. Čeká na vás 10 disciplín: obří slalom, slalom, rychlostní sjezd, freeride, jízda v boulích, carving, let na lyžích, BIG3 Fotosafari, zimní túra a smíšený závod/Mix Race. Veškeré výsledky budou elektronicky změřeny a zpracovány. A kdo se bude chtít se zlepšit, může vše absolvovat znovu a znovu.

Barcelona: romantický únik před zimou

e-wqad5s2buhev3zrld9j99kq4pnc-txalkmjcv1siqzfxwh7yrjmkuyt-lrjnvubdbn-toJe ideální čas vyrazit někam, kde se ohřejete! Co třeba do Barcelony? Tady je teplo po celý rok, moře je blízko a koho by omrzelo, může se vydat po stopách slavného architekta Gaudího nebo na nákupy! 

Dožínkové slavnosti v Jižním Tyrolsku

sdn6 5lfwj6mslkndoe0onyxej1bva53bk410mtyeuciio5-zmlbbtzzbnvifxibzqsejvmDobrou příležitost k setkání s farmáři a jejich selskými produkty z Jižního Tyrolska budou mít návštěvníci v sobotu 17. října. V ten den totiž vypuknou v Bolzanu pod záštitou organizace Roter Hahn slavnosti dožínek neboli Erntedankfest. Jejich nedílnou součástí je selský trh, který patří se svou slavnostní atmosférou k nejoblíbenějším událostem v Jižním Tyrolsku a každý rok přiláká tisíce návštěvníků. Letos zde navíc nabídne své výrobky rekordních 35 farmářů.

Belgie pro gurmány, pivaře, shopaholiky i milovníky památek bez davů

web kredit  www.visitbrussels.be   fotograf_ eric danhier_edanhierPokud se už díváte po tipu na podzimní prodloužený víkend v Evropě, tohle bude možná to pravé. Vydejte se do romantických Antverp a prohlédněte si diamanty, které nosily královny, Brusel láká na nové unikátní restaurace, Gent jako magnet přitahuje milovníky piva a nočního života a v Liege najdete unikátní památky, které si můžete prohlédnout bez davů turistů.

Analýza prodeje last minutů: Češi za dovolenou utráceli o tisícovku více než loni, zájem o Řecko i letos posílil

9z 6qzgČeši jsou Řecku věrní i v době krize. Zájezdy na řecké ostrovy byly letos v létě nejprodávanější a tvořily 30 % z celkové poptávky českých turistů. Naopak zájem o Tunisko meziročně klesl o 5,5 procentního bodu, pobyty do této země si v létě koupilo jen 3,5 % cestovatelů. Vyplývá to z analýzy prodeje last minute zájezdů na léto 2015.

Podzim a nová lyžařská sezóna!

0ebzxto1rh1nlwa5 gargzxqlzxq1sbljlzzwzv30gqjd8ghjr2utp-sgdslng3gjqqz7jaPo letošním horkém létě se jistě mnozí z nás těší na lyže. Kdo nechce čekat na první sníh, může vyrazit na ledovce. Navíc má podzim v Alpách neuvěřitelné kouzlo. Strhující barvy podzimu, neuvěřitelné sluneční světlo a klid hor a lesů vyzývají ke snění a dokonalému uvolnění. Krátký pobyt v Alpách je naprosto ideální k načerpání nové energie.

10 nejlepších akcí podzimu a zimy 2015 v Evropě

s0hn5chktjcrjwlij8lsiryxtac4m5vktfvrdid-1k3bsbqgjx1qwuzvkf y4ttrz21adzkFestivaly hudby, dobrého jídla a pití, literatury, módní přehlídky, unikátní architektonické prohlídky, maratony i ohňové show! Takové zážitky budou letos hýbat podzimní a zimní Evropou. Nenechte si je ujít!

Užijte si léto v THERMAL CORVINUS Veľký Meder

thermal corvinus_184Jen v loňském roce otevřelo rekreační středisko THERMAL CORVINUS Veľký Meder sedm nových adrenalinových atrakcí. Příznivou odezvu si získaly u mladých, ale i starších návštěvníků. Jejich součástí jsou skluzavky a tobogány exotických tvarů a pestrých barev. Návštěvníkům poskytují průjezd tobogánovým potrubím s vyústěním na obrovskou rampu nebo do pestrobarevného trychtýře. Spolu s tobogány má středisko k dispozici jedenáct adrenalinových atrakcí, které zaručují výjimečné zážitky.

Tak trochu jiná dovolená na farmě

bp64g31oqih2v0a tokwjnq1bqfagfra-ia8gu4rvrsmdvdrysuamkb3cvlmaxafay8ievcKdyž se řekne dovolená, většina lidí si představí pohodu a klid. To vše můžete samozřejmě zažít i na farmách jihotyrolského sdružení Roter Hahn, řada statkářů ale nabízí dospělým i dětem další možnosti odpočinku.

Strana 18 z 30