Verona (nejen) pro zamilované

1zh8a5lsmnh0dhnz0qywpfo17ih1r0eoscvuzigciz7zblym4gipimd3innmg5yf6q-ikdcS Benátkami je Verona nejvyhlášenějším městem severní Itálie. O tom, že je tady čím se kochat, ostatně svědčí i to, že právě do Verony zasadil děj své slavné tragédie Romeo a Julie anglický dramatik William Shakespeare.

easyJet je první aerolinkou na světě, která představila radarovou funkci Flightradar24 pro svou mobilní aplikaci

xgd0yuz9zya6lyfss1rwbrgtcin9w7j1jipq oxurvyks_4cgbvgmolrjnvuxtbny-k88zueasyJet, přední evropská letecká společnost, dnes oznámila, že opět vylepšila svou oceňovanou mobilní aplikaci – tentokrát přidala funkci na sledování letadel v reálném čase přímo z Flightradar24.

Špičkové lyžařské středisko Lech Zürs: Vaše ideální zimní dovolená

990 freerider_in_zrs-arlbergLech Zürs najdete v západním Rakousku na pomezí dvou spolkových zemí: Tyrolska a Vorlarlbergu. V těsném sousedství se nachází i druhé slavné středisko západního Rakouska: St. Anton. Místa jsou propojeny skibusy, a pokud si koupíte arlberský superskipas, můžete prozkoumat téměř 340 kilometrů sjezdovek. Díky tomu se Arlberg řadí mezi největší zimní střediska na světě.

Francie: Doporučení pro cesty

0asddV souvislosti s teroristickými útoky v Paříži dne 13. 11. byl v zemi vyhlášen stav nouze, který byl následně prodloužen do 26. února 2016. Byla výrazně posílena bezpečnostní opatření a zavedeny systematické kontroly na všech hraničních přechodech (občané ČR mohou do země i nadále cestovat s platným občanským průkazem nebo cestovním pasem).

Belgie: aktuální doporučení

r0ebnnndzu h1t7rdn_rwduq1dw86eunadlggfarr7bvx8mv5yi49j_swrtl3k0gzurzlnaV souvislosti s rozšířením platnosti třetího bezpečnostního stupně na celé území Belgie (na stupnici ze čtyř) doporučujeme občanům České republiky při pobytu v Belgii dbát zvýšené opatrnosti a řídit se pokyny bezpečnostních orgánů, zejména na místech s větší koncentrací osob.

Evropou na kole: po stopách hippies a hipsterů

cinska vez s cyklistkouHippies přivedli do měst barvu a zábavu. Hipsteři zase styl a mládí. Poznejte, které zdi v Berlíně jsou plátny sprejerů, kde se v Amsterdamu setkáte s vyznavači tanečního stylu break dance, kterou kodaňskou čtvrť obývají výhradně hippies a kam se s fotoaparáty nesmí – a pozor: i seriózní Mnichov se umí proměnit v pořádně divoké město. Pokud si to všechno chcete užít skutečně jinak, objevte tyto metropole stylově, na kole!

Lipsko v čase vánočním: Lipský vánoční trh od 24. 11. do 23. 12. 2015

leipziger weihnachtsmarkt_ltm_brzoska_20091221ltm159574_300dpi15x10cm_123849Tradice Lipského vánočního trhu sahá až do roku 1458. Díky jedinečným kulturním a kulinářstvím nabídkám uprostřed fascinující historické kulisy centra města a díky 250 stánkům se jedná o jeden z největších a nejkrásnějších vánočních trhů v Německu.

Jednoduše krásná zimní dovolená

tza-ehrwalder-alm-skipanoramaSedm lyžařských oblastí, rozmanitý program i mimo sjezdovky a pravá tyrolská pohostinnost: Tyrolská Zugspitz Arena je všestranný zimní sportovní rezort s nádhernou horskou kulisou pro všechny lyžařské úrovně. Obzvláště věční začátečníci si letos přijdou na své díky novince - řidičskému průkazu na červené sjezdovky.

Tip na výlet: Belgie

web kredit  www.visitbrussels.be   fotograf_ eric danhier_edanhierPokud se už díváte po tipu na podzimní prodloužený víkend v Evropě, tohle bude možná to pravé. Vydejte se do romantických Antverp a prohlédněte si diamanty, které nosily královny, Brusel láká na nové unikátní restaurace, Gent jako magnet přitahuje milovníky piva a nočního života a v Liege najdete unikátní památky, které si můžete prohlédnout bez davů turistů.

Strana 17 z 30