Počet hostů v hromadných ubytovacích zařízení se zvyšuje

jv indie palmyDle dat Českého statistického úřadu i měsíc květen vykázal vyšší návštěvnost v hromadných ubytovacích zařízeních v tuzemsku. Stále častěji cestují v České republice jak rezidenti, tak i zahraniční návštěvníci.

Do Brém za zábavou: Brémy zvou na hudební festival, prohlídku jedinečných památek i k prožití nevšední zábavy

tssyabsach4s8lhi sl9j99kq4rocaber3mxktuxkc6sf5kg4gkkzeuyt-lrjnvubdbn-toSeveroněmecké město Brémy ležící nedaleko Hamburku nabízí návštěvníkům krásné procházky historickým centrem, odpočinek na břehu řeky Vezery i možnost ochutnat místní víno v jednom z mnoha tamních sklípků. Od 19. srpna do 9. září ale hostí i neméně lákavé hudební slavnosti.

Kam na letní dovolenou za sluníčkem a golfem? Do nedalekého Maďarska

eb03856f51bf01b293f3bc77d566d6d4 xlZačínáte přemýšlet, kam letos vyrazit v létě na dovolenou? Je jedno jestli s partnerem či partnerkou, s dětmi nebo s celou rodinou včetně prarodičů, maďarské lázeňské městečko Hévíz ležící v jihozápadním cípu Balatonu, zhruba 340 km od Brna a 519 km z Prahy, je skvělým tipem. Hévíz je ideálním místem nejen ke koupání a relaxaci v největším biologicky aktivním termálním jezeře na světě, ale na své si zde přijdou i nadšení vyznavači turistických tras, cyklo výletů, obdivovatelé zřícenin, hradů, zámků, fanoušci golfu či milovníci dobrého vína.

Bojíte se hraničních kolon při cestě do Chorvatska?

naplesI letos míří na jih do Chorvatska velké množství turistů z České republiky. V důsledku zavedení systematických kontrol na vnějších schengenských hranicích od dubna 2017, kdy jsou kontrolování všichni turisté, včetně občanů z Evropské unie, dochází na hranicích s Chorvatskem ze strany Slovinska a Maďarska k tvorbě kolon.

Zpříjemněte si podzim festivaly v Amsterdamu, Basileji nebo Paříži

marienthalausblickPodzim přináší řadu akcí, které jsou věnovány nejen zábavě, ale hlavně jídlu a pití. S easyJet si můžete ochutnat některou z nich. Například v sobotu 29. října Messeglöckner kostela sv. Martina v Basileji ohlásí začátek největšího a nejstaršího „festu“ ve Švýcarsku ‒ Herbschtmäss. Začíná vždy poslední sobotu v říjnu a trvá dva týdny. Letos se koná již 546. ročník a bude prý delší o dva dny než obvykle, tedy do 15. 11.

Tip na výlet: Golf v Irsku

ebb1939a9e0878bf276d0df329a2624e 8_xlNechte se přenést do země skřítků, duhy a zeleně a vyrazte si zahrát golf na mistrovských hřištích, kde je skoro celý rok krásně "zeleně". Překrásná krajina, živá tradice, vstřícní lidé – takové je Irsko a jeho půvabné pobřeží. Jeden tisíc mil impozantních útesů, přírodních krás, starodávných zvyků a irského životního stylu. 

Tip na výlet: Friuli-Venezia Giulia

 

Oblast Friuli-Venezia Giulia se do češtiny překládá jako Furlansko-Julské Benátsko. Je autonomní oblast, skládající se ze čtyř provincií, ležící na severu Itálie. Jejím hlavním městem je Terst.

Mirakulum zve na Tankový den

02 jamesonKdyž spojí síly jeden z největších zábavních parků v České republice a tankodrom, který se nachází v místech, kde se na své bojové nasazení připravovalo rakouské, německé, československé a nakonec sovětské vojsko, tak výsledkem je nekonečné moře zábavy. Tohle moře zaplaví Milovice v sobotu 29. dubna!

Nová trasa podél řeky Ybbs vede od Dunaje až k horám

dolni rakousko_image_5V Dolním Rakousku si budou cyklisté připadat jako v ráji. Více než 4200 kilometrů tras různými terény potěší vášnivé sportovce i rodiny s dětmi. Pro letošní rok je navíc otevřena krásná přes 100 kilometrů dlouhá trasa kolem řeky Ybbs.

Strana 12 z 30