Navarra, kraj růžových vín

bardenas reales 7001 patxi urizKdo už nyní plánuje na jaro a léto příštího roku aktivní a zcela neotřelou dovolenou, může se vydat do Navarry. Tato oblast se těší popularitě na celém světě, protože vždy 6. července se útěky před býky, odehrávající se v ulicích Pamplony, dostanou jako první zpráva do všech televizních kanálů světa a Navarra se rázem stane slavnou.

Zimní dovolená v Salcbursku - výhodné nabídky paušálů 2016/17

frieder blickle7Zimní dovolená v Salcbursku, to je zábava pro celou rodinu. Atraktivní balíčky, které nyní nabízejí zimní sportovní regiony, dělají z lyžování dostupnou zábavu. Výhodné paušály pro sezónu 2016/17 zahrnují například zlevněné skipasy, zvýhodnění pro děti a mnoho dalších lákadel.

Advent se blíží. 5 nejkrásnějších vánočních trhů ve střední Evropě vám učaruje

dresdenBlížící se advent je přítomný všude, kam se člověk podívá. Venkovní teploty pomalu klesají k nule, ve večerních ulicích svítí tisíce barevných žárovek, na každém kroku je cítit cukroví, medovina nebo svařené víno a na náměstích připomínají blížící se Štědrý den vánoční trhy. Každý vánoční trh má svá specifika.

Elektronické cestovní povolení při cestách do Schengenu bude platit od r. 2020, pro cestovní ruch je zásadní otázka rychlosti zpracování povolení

kolnsk dm 2Elektronické cestovní povolení při cestách do Schengenu by mělo platit až od r. 2020. Poplatek za vstup činí dle návrhu 5 EUR. Jaký bude dopad na cestovní ruch zodpoví otázka rychlosti zpracování povolení.

Romantická zákoutí Bavorska na Dunajské panoramatické trase

pvoz na dunaji foto michael krnerŘezno, 2016: Dunaj - druhá nejdelší evropská řeka – nabízí spoustu nádherných míst k výletům plným objevování a poznávání. Jedním z nich je například turistická Dunajská panoramatická trasa, která se vine krásnou oblastí východního Bavorska. Mezi Pasovem, jinak také přezdívaným „Město tří řek", a malým městečkem Neustadt an der Donau se nachází historický úsek, který je známý nejen svým přírodním bohatstvím, ale také inspirativní kulturou a gastronomií.

Botanická zahrada láká už pojedenácté 11. listopadu na mladá vína

img 3925Jestli letos svatý Martin přijede na pověstném bílém koni, nebudeme nejspíš navzdory předpovědím meteorologů do poslední chvíle tušit. Jisté naopak je, že na jeho svátek, v pátek 11. listopadu, dorazí do trojské botanické zahrady Svatomartinské víno. Milovníky mladého vína zve zahrada na slavnostní otevírání lahví tohoto svěžího moku od předních českých a moravských vinařů už pojedenácté.

Kam na jeden z nejlepších ryzlinků na světě? Rozhodně do Moselského údolí!

marienthalausblickMoselská vinařská oblast leží nedaleko 51. stupně zeměpisné šířky, který je nejsevernější klimatickou hranicí pro pěstování vinné révy. Země se pyšní oslnivou a úspěšnou historií vinařství a je nazývána „královstvím ryzlinku rýnského". Tomu se v chladnějším prostředí velice daří, a to především na jihozápadě Německa, který je vinařskými oblastmi protkaný. Význam místních slunečných svahů dokázali ocenit již Římané a byli to právě oni, kdo tu začal vinnou révu pěstovat. Po téměř tisíci letech tradice tamní vinaři opravdu vědí, co dělají, a na výsledcích jejich práce je to nepochybně znát.

Oktoberfest - Největší pivní festival světa letos vypukne za velkých bezpečnostních opatření

websize munich_traditional_costume_at_the_oktoberfest_deutsche_zentrale_fur_tourismus_e_v_kiedrowski_rainerSlavnosti piva v Mnichově jsou každoročně největším svátkem příznivců chmelového moku. Letos začínají 17. září a pivo a zábava budou na Tereziánské louce v hlavní roli do 3. října, to vše pod dohledem a řadou velkých bezpečnostních opatření. Autobusy Eurolines vás na Oktoberfest zavezou od 350 Kč za jednosměrnou promo jízdenku.

Trendem je prodloužený víkend v Chorvatsku a Slovinsku

websize plitvicka_jezera Poznejte nejčastější dovolenkovou destinaci Čechů jinak! Sbalte si batoh, naskočte na autobus a za hubičku hurá na skok do Slovinska a Chorvatska. Poradíme vám, co tam poznat, zažít, a stihneme i výlet k Plitvickým jezerům!

 

Strana 14 z 30