Řecko v loňském roce navštívilo o 14,6 % více turistů z Evropy.

isla saonaV návaznosti na shodu zemí EU s Tureckem na návrhu dohody o migraci, by nelegální migranti měli být vraceni z řeckých ostrovů zpět do Turecka přibližně od dubna. To by značně pomohlo ostrovům, které jsou uprchlickou krizí nejvíce zasaženy - Kos, Samos, Chios a Lesbos. Pokud proces navracení bude fungovat dle předpokladů, budou tyto ostrovy již bez uprchlíků a turisté nebudou mít důvod obávat se dovolené ve zmíněných destinacích.

Belgie: Bezpečnostní situace

web kredit  www.visitbrussels.be   fotograf  eric danhier edanhierV souvislosti se sérií výbuchů na letišti a ve stanici metra v Bruselu Ministerstvo zahraničních věcí ČR informuje a doporučuje:

Do polského Krakova za historií i solnými doly

krakov 01Hledáte ideální místo víkendový pobyt i jednodenní výlet s rodinou za poznáním a odpočinkem? Pak určitě vyrazte do polského Krakova, který leží pouhých 130 kilometrů od českých hranic. Starobylá metropole na řece Visle vás uchvátí historickými domy a paláci, vznešenými kostely, ale také mnoha obchůdky, stánky s místními specialitami i restauracemi a kavárnami.

TOP sjezdovky Dolního Rakouska

prvw 0 1926570procentí stoupání, 8 km dlouhá rodinná sjezdovka, „Milchkannen"-tunel a tréninkové a sjezdařské svahy světového poháru – tak rozmanitých je TOP dolnorakouských sjezdovek.

Romantické chvilky si užívejte po celý rok

nfkmnsxw6cugm6yzq77rwduq1dxcnwuaypwewnrt5jdl3uav5qunxz swrtl3k0gzurzlnaLáska kvete v každém věku, na každém místě a v jakýkoliv čas. Proč ji oslavovat pouze jeden den v roce, na svátek svatého Valentýna? Užívejte si každý svůj den, třeba na jihotyrolských farmách sdružení Roter Hahn.

Na běžky jedině do Alp

jqwvswelyq1ssdpwhf--7qdragsigv-u watg7zxwn0px-uw6jlth8q5dmpwrrhp09ek290Klasické lyžování je vrcholový a divácky velmi oblíbený sport s dlouholetou tradicí. Je ideální variantou aktivního odpočinku a mnoho sportovců z jiných odvětví je používá pro zimní přípravu. Po teplejším začátku zimy konečně začalo i v Alpách mrznout a sněžit. Jižní Tyrolsko nabízí perfektně upravené běžkařské stopy a sjezdařské svahy. A až Vám vyhládne, občerstvit se a odpočinout si budete moci u farmářů ze sdružení Roter Hahn.

Vysokohorská turistika a výlety na sněžnicích

dachstein-suedwand--steiermark-tourismus-herbert-raffalt--o.3326536Stále více lidí chce zažít sníh a hory také bez lyží. Perfektní alternativou jsou proto zimní pěší stezky a vycházky se sněžnicemi. Nevyžadují totiž žádné náročné vybavení nebo sportovní zdatnost. Musíte jen chodit a to je nekomplikované a ne tak namáhavé. Přitom můžete skvěle zažít a vychutnat si přírodu mimo sjezdovky a běžecké trasy. Zde je několik příkladů obzvlášť hezkých nových zimních pěších tras.

Tradiční Špindl Ski Opening

9azcs9a4t-mhtxlgoqz47ojtjmn7lzbtqhz-zjyijkg7anm2qsr46wg 0seuy95nevfq2r8Tradiční Špindl Ski Opening si nemohla ani letos modelka Andrea Verešová nechat ujít. Návštěvníky opět okouzlila nádherným lyžařským outfitem s leopardím vzorem a sukýnkou. Do Špindlerova Mlýna zavítala i se svými dětmi a dostala první vánoční dárek. Od samotného Krakonoše!

Termální lázně v Gasteinském údolí splní i ještě nevyřčená přání

q0achmvkhyhagomavzdrqvwqvvz0ujvaiud3tldx1vrwygkyztfegr9sqzrlxs2g5mpzrcaGasteinské termální lázně jsou architektonicky jedinečné a jejich nabídka lázeňského programu je nekonečná. Hovíme si v teplé bublající termální vodě, užíváme si nejrůznějších léčebných terapií, kosmetických ošetření, masáží či bohatého programu pohybových aktivit. A při tom všem se můžeme dívat prosklenými stěnami na impozantní horský svět.¨

Strana 16 z 30