Na kolo do Dolniho Rakouska

dolni rakousko_image_5V Dolním Rakousku si budou cyklisté připadat jako v ráji. Více než 4200 kilometrů tras různými terény potěší vášnivé sportovce i rodiny s dětmi. Pro letošní rok je navíc otevřena krásná přes 100 kilometrů dlouhá trasa kolem řeky Ybbs.

Jarní vábení horské přírody

statek seiberlechnerhofKde ještě před pár dny ležel sníh, dnes se už louka zelená. Jaro přichází nejen do údolí řek, ale pomalu se už dostává i do vyšších nadmořských výšek. Jarní období je plné pozitivních barev a vůní půdy i rozkvétajících květů, které si dosyta užijete i na italských jihotyrolských farmách sdružení Roter Hahn.

Tip na výlet: Friuli-Venezia Giulia

ubytovaniFriuli-Venezia Giulia je přímořský severoitalský autonomní kraj, který se od roku 1963 díky specifickým geografickým, etnickým a historickým podmínkám těší zvláštnímu statutu.

Jarní tipy z Jižního Tyrolska

drei zinnen helmOchutnávky vín na horských chatách na sjezdovkách, zvýhodněné nabídky na skipasy, ubytování a hlavně slunečné počasí – takové je jarní lyžování v Jižním Tyrolsku/Südtirol na severu Itálie. Tady je několik tipů na zajímavé akce.

Využijte nadcházejících svátků jara a volných květnových dnů a načerpejte v Hévízu novou energii…

jezero hvzStejně jako příroda i lidé se s příchodem jara probouzejí ze „zimního spánku“ a potřebují svým tělům i duším dodat novou energii. K nejpříjemnějším možnostem duševní očisty patří rozhodně uvolňující masáž a koupel. Ty celoročně, bez ohledu na počasí, nabízí maďarské, biologicky aktivní termální jezero Hévíz, jehož teploty dosahují na jaře příjemných 26 – 28°C.

4x romantický útěk do Belgie

mont des_arts_kunstberg_c_jean_pol_lejeune_visit_brussels_websizeHledáte tip na romantický výlet? Na Valentýna, prvního května či kdykoliv jindy? „Vyzkoušejte něco netradičního. Vydejte se do romantických Antverp a prohlédněte si diamanty, které nosily královny. Brusel vás zavede do ráje čokolády. Gent vám nabídne den plný relaxace. A v Liege na vás čeká romantická večeře, na jakou se nezapomíná.

Karneval v Nice

karneval v_nice_foto_otc_nice_a_issock_websizeChcete konečně zažít atmosféru pořádně divokého karnevalu? Vydejte se na Francouzskou riviéru, kde se od 11. do 26. února 2017 koná jedna z největších karnevalových oslav na světě. Miliony návštěvníků sem každoročně přijíždějí podívat se na průvod alegorických vozů, tanečníků, hudebníků, akrobatů, záplavy květin a gigantických postav.

Sicílie – tajemný i přívětivý ostrov

4Když se řekne Sicílie, napadne nás asi jako první mafie a hned potom Etna. Při návštěvě tohoto půvabného ostrova vás jako turisty žádné dobrodružství s mafiány čekat nebude, zato Etnu si užijete skoro na každém kroku. Sopka je dominantou Sicílie a se svou výškou přes 3 000 metrů (vzhledem k neustálé aktivitě sopky se výška může měnit) a oblaky kouře je viditelná takřka z každého místa na ostrově.

Zimní dovolené na horách jsou letos v kurzu - cestovní kanceláře počítají s 3% nárůstem prodejů.

nz south islandLetošní prodeje lyžařských zájezdů se v současné době vyvíjejí velmi dobře, cestovní kanceláře očekávají rostoucí zájem českých lyžařů + 3 %. Letos v zimě budou dovolené na horách v kurzu. Po loňské sezóně, kdy nasněžilo víceméně až v polovině ledna, je po lyžování hlad a Češi s nákupem zimní dovolené začali letos dříve.

Strana 13 z 30