Všechny cesty vedou k vinným šenkům

480x200 raidth-lagerHeurige – místo kde útulnost a radost ze života stojí na nejvyšším místě – a to nejen pro místní, ale i pro hosty.

Vodní hrátky v Tyrolsku

grawa-wasserfall--tirol-werbung--tvb-stubai-tirol--o.jpg.3123604Voda je tím živlem, který v nás vzbuzuje většinu emocí. Tyrolsko je hrdé na své přírodní vodní zdroje. V srdci Alp je voda divoká a nezkrotná, zároveň ale často tichá a lákavá. Vždy je to ale čistá příroda. Protože každý potok a každé jezero má v Tyrolsku kvalitu pitné vody.

Páté roční období

ml 14_galgenberg_presseVinařský podzim má v Dolním Rakousku svoji tradici. Takzvané páté roční období představuje požitek z vína ve spojení se starými tradicemi, kulinářskými laskominami a podzimní scenérií. Příležitosti vydat se za vínem jsou rozmanité:

Dovolená u moře jinak: Nejlepší městské pláže v Evropě

web mal mosk vla kodaVydejte se na dovolenou do pulsujících kulturních měst a přitom si užijte i krásy moře. Kodaň, Den Haag, Nantes, Alicante, Dover a Amsterdam jsou místy, kde si užijete nejen dovádění během vodních sportů, chytání bronzu na písečných plážích, bohatého nočního života, ale také prozkoumáte pevnosti, hrady, skryté tunely v křídových útesech, ochutnáte tradiční jídla a odměníte se luxusními nákupy. Do všech těchto destinací vás pohodlně a v bezpečí zavezou autobusy Eurolines.

Vydejte se po stopách UNESCO

kolnsk dm 2Německo je jednou ze zemí pyšnících se největším počtem památek považovaných za světové kulturní dědictví. Organizace spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu, tedy UNESCO, na své seznamy zapsala více než tři desítky památek. Nádherné hrady, zámky, katedrály lze obdivovat během romantického prodlouženého víkendu.

O mistru Evropy je rozhodnuto

8jMistrovství Evropy katamaranů Tornado. Drama do poslední sekundy!

Tipy na výlety s dětmi: Nejlepší zábavní parky v Evropě

prater-in-vienna-giant-ferris-wheel---sterreich-werbung-photographer -mayerVezměte děti (třeba jako odměnu za vysvědčení) do nejlepších zábavních parků a atrakcí v Evropě. Čeká na vás Legoland v Berlíně, horská dráha v kodaňském parku Tivoli, svět Harryho Pottera v Londýně nebo v Paříži, Prátr ve Vídni a nejstarší evropský cirkus Krone v Mnichově. A pokud neradi řídíte, do všech vás pohodlně zavezou autobusy Eurolines, vybavené speciálními dětskými sedačkami, a pozor – děti jedou za polovic!

AČCKA: Nelegální imigranti na ostrově Kos se nenacházejí v turistických letoviscích

01aturecko kemer_hydros_foto_zdroj_newtravelczVzhledem k informacím, že někteří zákazníci cestovních kanceláří požadují bezplatné zrušení zájezdu na ostrov Kos v Řecku z důvodu výše uvedeného článku sdělujeme, že aktuální situaci na ostrově ověřujeme a již jsme požádali MZV ČR k jejich vyjádření.

Pěšky za požitkem v Dolním Rakousku

c oetscher_weinfranz.atDolní Rakousko nabízí množství rozličných dálkových turistických tras. Projít kraj mezi Dunajem, vínem a meruňkami, k tomu zve Welterbesteig Wachau. 180 km dlouhá turistická trasa propojuje 13 obcí Wachau – kraje světového kulturního dědictví UNESCO. Vede ke 20 hradům, zříceninám a zámkům a ukazuje okouzlující krajinu kolem řeky s jejími kamenitými terasami a strmými vinohrady. Trasa je rozdělena na 14 etap a lze ji projít z obou stran.

Strana 19 z 30