TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Zákaz cest do zemí: Botswana, Brazílie, Eswatini (Svazijsko), Jihoafrická republika, Keňa, Lesotho, Malawi, Mosambik, Tanzánie, Zambie a Zimbabwe

Zákaz cest do zemí: Botswana, Brazílie, Eswatini (Svazijsko), Jihoafrická republika, Keňa, Lesotho, Malawi, Mosambik, Tanzánie, Zambie a Zimbabwe

nirwana bali indonesia 2

Vláda České republiky schválila dne 24.2.2021 nové Ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví, které reaguje na hrozbu zavlečení agresivnějších mutací koronaviru – brazilské a jihoafrické – na území České republiky.

Ochranném opatření Ministerstvo zdravotnictví občanům ČR a dalším osobám s bydlištěm na území České republiky od 26. února do 11. dubna zakazuje vstup do zemí s extrémním rizikem výskytu uvedených mutací.

Konkrétně se jedná o Botswanu, Brazílii, Eswatini (Svazijsko), Jihoafrickou republiku, Keňu, Lesotho, Malawi, Mosambik, Tanzánii (včetně ostrovů Zanzibar a Pemba), Zambii a Zimbabwe. Pouze cesty, které jsou nezbytné, naléhavé a nesnesou odkladu, mohou být uskutečněny. V takovém případě mají cestující povinnost oznámit cestu Ministerstvu zahraničních věcí ČR. Tímto oznámením se rozumí registrace v databázi DROZD před cestou.

Porušení tohoto ochranného opatření bude sankcionováno podle zákona o ochraně veřejného zdraví.