Styl Styl Osmý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVAL 2017

Osmý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVAL 2017

simax

Letos budeme čerpat z období Ferdinanda Josefa  – 2. knížete z Dietrichsteina (1636 – 1698), moravského zemského  hejtmana a nejvyššího hofmistra císaře Leopolda I. Tentokrát navštívil Mikulov polský král Jan I II. Sobiesky, slavný zachránce Evropy, jenž 12. září 1683 u Vídně na  hlavu porazil armádu sultána Mehmeda IV., vedenou osmanským generálem a velkovezírem Mustafou Kara.

Jan III. Sobieski, Turky zvaný Lev z Lechistánu, byl velký korunní hejtman a vrchní vel itel vojsk Republiky obou  národů a polský král. Je považován za posledního z velkých polských králů a jednoho z největších turkobijců. Program urozených hostí byl stejně pestrý jako jídelníček. Letošní menu budou připomínkou návštěvy polského krále. Do Mik ulova na jihu Moravy opět přijedou k uchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky .  Kapitán týmu  Jan Horký, Radek David, Martin Svatek, Miroslav Husák, Jaroslav Kozdělka, Petr Vlásek a Patrik  Bečvář. 

Díky spolupráci s n árodním týmem kuchařů a cukrářů ČR je každý rok nastavena laťka gastronomické úrovně  festivalu velmi vysoko. Sázka na kvalitu a čerstvé lokální suroviny představuje jedinou správnou cestu, jak  gastronomicky pozvednout celý region.

  Další informace o 8 . ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU najdete na stránkách  www.mgfest.cz