TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Do Benátek na karneval

Do Benátek na karneval

benatky04V sobotu 18. února 2012 se Benátky promění v karnevalový rej, který se může zalíbit zejména dětem. Levné letenky do nedalekého Milána pořídíte již od 639 korun.

Neopakovatelná atmosféra a starobylé město zahalené do reje masek a mnoho dalšího čeká na rodiny a jejich ratolesti na proslulém karnevalu v Benátkách. Každoročně na vrcholný průvod masek zavítá na 30 tisíc turistů z celého světa.

Benátský karneval je skvělý tip pro rodiče, kteří by chtěli odměnit své děti za pololetní vysvědčení v podobě krásného výletu za maškarním veselím. Společnost easyJet létá přímo do Milána od 639 Kč, což je kousek od Benátek. Nejrychleji se z Milána do Benátek zákazníci dostanou pomocí automobilu, který si mohou zapůjčit rovnou u společnosti easyJet na webových stránkách cars.easyJet.com,“ říká Verena Keimer, marketingová manažerka easyJet pro Českou republiku, Polsko, Německo, baltské a skandinávské země.

Každoročně karneval láká na přehlídku masek, která je pro svou pestrost světově proslulá. Většina z nich je zdobena zlatem a jsou ručně malované s použitím přírodních peří a drahokamů. Nasát pravou italskou atmosféru mohou zákazníci také v Milánu, které je centrum módy, obchodu i kultury.

„I když je benátský karneval fascinujícím zážitkem, nemusí být rodinný výlet jen o maškarách. Nedaleké Miláno patří k nejkrásnějším historickým městům na světě a je doslova plné památek, proto by nemělo zůstat bez povšimnutí. V Miláně by návštěvníci rozhodně neměli opomenout Dóm, Katedrálu Narození Panny Marie, nebo divadlo La Scala, “ dodává Verena Keimer.

Historie a srovnání karnevalu s masopustem

Masky se poprvé začaly vyrábět v 15. století a od dalšího století se používaly při divadelních představeních. Například na prknech benátské opery v divadle La Fenice. Mimochodem zde poprvé zazněly tóny nádherné opery Rigoletto od Guiseppe Verdiho, která je dodnes stálicí na repertoáru operních scén. Současným hudebním ředitelem opery je i izraelský dirigent Eliahu Inbal.

Naše masopustní veselice mají jinou atmosféru, jsou to lidové oslavy s tradičními zvyklostmi jednotlivých regionů, krojovanými průvody a hlavně na jihu spojené s popíjením něčeho ostrého. Všichni se těší, že po skončení masopustu přijdou Velikonoce a pak dlouho očekávané jaro. Italové při karnevalu na jaro nemyslí, myslí na zábavu, radost a veselí.

benatky1