TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Start do nové dimenze: Top of the Mountain Opening Concert

Start do nové dimenze: Top of the Mountain Opening Concert

foto 1.2177285

Pravým startem sezony do nové dimenze bude vrchol festivalu - zahajovací koncert Top of the Mountain Opening Concert, který se bude konat 1. prosince 2012 a vystoupí na něm německá kultovní rocková skupina The Scorpions.

Bude to jeden z posledních koncertů této skupiny. The Scorpionspromění Ischgl ve skutečnou „rockovou zónu“, jak zní název jednoho z jejích posledních hitů. Svým vystoupením na legendárním zahajovacím koncertě kráčí ve stopách takových světových hvězd jako Elton John, Katy Perry nebo Rihanna.

Skupina má za sebou už celých 47 let své existence a její letošní koncert na zahájení zimní sezony v Ischglu na pozadí ohromujícího panoramatu hor se má zároveň stát důležitým mezníkem v jedinečné kariéře legendární kapely.

Po letošním světovém turné má být Top of the Mountain Opening Concert pro skupinu jedním z jejích posledních vystoupení vůbec, ale zároveň také premiérou, protože na sněhu a v proslulém alpském lyžařském středisku skupina ještě nikdy nekoncertovala.

Po 17 studiových albech, koncertech ve slavném Madison Square Garden v New Yorku a po účinkování na svatbě Gerharda Schrödera je koncert v Ischglu svým způsobem unikátní. Až zazní nesmrtelné hity The spirit of Rock will never die nebo Wind of Change, které se už staly jakýmisi německými „lidovkami“, budou 1. prosince v Ischglu dojatí nejen diváci, nýbrž i sami členové rockové skupiny The Scorpions.