Evropa Evropa Nassfeld plný překvapení

Nassfeld plný překvapení

eislauf16Nassfeld, největší lyžařská oblast Korutan, přesvědčí hosty jistotou dostatečného množství sněhu, působivým panoramatem hor, různorodostí sjezdovek a moderní infrastrukturou. Ještě k tomu Nassfeld překvapí své hosty řadou služeb, které se postarají o ještě větší zábavu i pohodlí při zimních sportech. Jedním z překvapení „Nice Surprise“ jsou např. dvě nová odpočinková místa s lehátky, která lákají ke kochání se panoramatem hor.

Abyste se o tento pohled mohli podělit s přáteli doma, je možné díky W-LAN připojení uprostřed hor ihned odeslat fotografie pořízené na Smartphonu. Ty nejlepší fotografie vytvoříte díky speciálnímu fotorámu.

Kromě toho Nassfeld překvapuje své hosty nejrychlejším jazykovým kurzem Alp: V kabinách lanovky Millennium-Express obdrží hosté rychlé seznámení s korutanštinou, aby se lépe vyznali v lyžařské oblasti i na horských chatách. V programu výuky v němčině nebo angličtině jsou uvedeny výrazy jako „Pfiateich“, „Jagatee“ nebo „Kasnudeln“. Při opuštění kabinky v horní stanici lanovky se dostává diplom, na jehož zadní straně žáči jazykového kurzu najdou pro připomenutí překlad deseti nejdůležitějších pojmů korutanské lyžařské němčiny.

Kromě expresního servisu lyží přímo na sjezdovce (dílem zdarma, dílem za pouhých 7 Euro) a úschovně lyží zdarma nabízí Nassfeld zapůjčení dětského lyžařského vybavení pro děti do 14 let prakticky zadarmo (1 € denně) a pro dospělé za pouhých deset Euro. Další „Nice Surprise“: Skimovie na měřené závodní sjezdové trati, na které je simulována atmosféra opravdových závodů.

Také letos se hosté Nassfeldu mohou zúčastnit závodu BMW XDrive-Cup: Sledovat převýšení pomocí Skiline, absolvovat závodní sjezd Ski Movie, projet měřenou závodní dráhu nebo podniknout skialpinistickou túru a přitom nasbírat odznáčky „Budges“. A na konci zimní sezóny vyhrát BMW X1 nebo školu smyku BMW Ice Fascination Training. Každý měsíc je také možné vyhrát prvotřídní lyže.

Nassfeld: Děti jsou jednoduše zvány

Děti do 10 let Nassfeld jednoduše zve na lyžování. Od zahájení sezóny 1. prosince až do vánoc a od 16. března do 7. dubna 2013, takže také v období velikonoc, jsou malí lyžaři ubytováni zdarma na pokoji rodičů nebo prarodičů (včetně stravy) a obdrží skipas, lyžařskou školu a vybavení včetně helmy. Mimo to: malé děti (do 3 let věku) jezdí zdarma stále, děti do 14,9 let platí za všechny nabízené balíčky Ski-Hit jen polovinu a mládež do 17,9 let obdrží slevu 20 %, a to po celou zimní sezónu.

Nassfeld: nejdelší lyžařský závod světa

Pod heslem „Trumfni ASSe“ se 12. ledna 2013 koná v Nassfeldu nejdelší lyžařský závod světa. Rekreační sportovci při tomto prvotřídním závodu, který je již zapsán v Guinessově knize rekordů, zdolávají senzačních 25,6 km sjezdů a 6.000 m převýšení. Patronát nad závodem, který se v této sezóně bude konat už počtvrté, převzala bývala lyžařská hvězda a televizní moderátor Armin Assinger.

Noc v Nassfeldu je barevná

Sněhoví nadšenci sjíždějí nejdelší osvětlenou sjezdovku Evropy (2,2 km) ponořeni do barevného světla každou sobotu (05.01. až 02.03.2013) – na lyžích, prknech a letos nově také na trandovém sportovním náčiní jako jsou „Skifox“, „Tubes“ nebo „Snowblades“. Dětem je pro noční zábavu na sněhu k dispozici vlastní prostor. Aby ani po sjezdu nebyla dlouhá chvíle, je přímo na sjezdovce připraveno typické rakouské občersvení s hudbou. Ten, kdo chce mít dokonalý přehled o barevném hemžení ve sněhu, si zarezervuje večeři v kabině lanovky Milllenium Express.

Nassfeld: nový Snowpark pro Vaše sněhové hrátky

Pro správný "úlet ve sněhu", doporučujeme nově uspořádaný a neobvyklý Fun-Park Gartnerkofel: Profi snowboardisté startují na čtyřech Kickerech na „Kickerline“ až 6 metrů do výšky. Pro začátečníky je připravena Beginner Line s Flat Boxem, Rainbow Boxem a Up & Down Boxem. Zkušení snowboardisté si mohou zvýšit hladinu adrenalinu na Public Line s překážkami jako je tři metry vysoká Wallride XL nebo šestimetrový Curved Box. kromě toho: Pro milovníky freeride sjezdů jsou vyznačeny prostory mimo sjezdovku, ve kterých se dá bezpečně jezdit hlubokým sněhem.

Nassfeld: Schneeerlebnis Freeride

Pro přátele nedotčeného sněhu sestavil Nassfeld atraktivní balíček služeb. Pro vyznavače freeride jsou na programu tři dny plné zážitků za doprovodu horského průvodce a lyžařského insturktora, techický výcvik a management rizika (včetně bezpečnostního vybavení jako je lavinový přístroj, lopatka a sonda). Dny plné zážitků při freeride lyžování si můžete rezervovat v termínech od 1. do 22. 12. 2012 a od 6. 1. do 26. 1. 2013 za cenu již od 598,-- € za osobu v gasthofu s polopenzí.

Nassfeld: největší slunečná terasa Alp

Při slunečném lyžování 2013 se Nassfeld promění v největší slunící terasu Alp: horské chaty a restaurace v lyžařské oblasti vytvoří ve volném prostoru prostředí, které zve k relaxaci. Cool hudba, originální nápoje a pochoutky se vedle domácích specialit na horských chatách postarají o náladu při lyžování. Lyžování pod jižním sluncem začíná 16.03.2013 módní přehlídkou na nassfeldské sněhové pláži „Snowbeach“, která je také dějištěm akce „Waterslide-Contest“. V rámci paušálních balíčků Sonnenskilauf dostanou hosté denně v poledne malé občerstvení na některé ze slunečných teras, kde hraje hudba. 3 noci včetně polopenze a skipasu od 269 EUR.

Perfektně upravené sjezdovky, plošné zasněžování, všech 110 km sjezdovek a nejmodernější infrastruktura (Heslo: výkonný “Millenium-Express”, nejdelší lanovka v Alpách) se rozumí samo sebou. Díky nadm. výšce přes 2.000 m, která zaručuje dostatek sněhu, začíná zima v Nassfeldu už 1. prosince 2012.

Hosté, kteří se ubytují v Nassfeldu, mohou zdarma nastoupit do některého ze skibusů, které propojují Gailtal, Gitschtal a Weissensee. Autobusy jezdí i po vedlejších komunikacích, takže se některá ze zastávek nachází vždy v blízkosti ubytování.

Tip: Na Madritsche, horní stanici lanovky Millennium-Express, se dá relaxovat a před svými zraky nechat běžet „kino Nassfeld“ s jeho největší hvězdou Großglocknerem. U horní stanice lanovky Gartnerkofel – Sesselbahn uvidíte jak "Karnischen Alpen" tak Gailtalské Alpy a také "Julischen Alpen" a Friaul stejně jako Vysoké Taury.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASSFELD VE ZKRATCE:

  • 110 km sjezdů všech stupňů obtížnosti, 100 % sjezdů lze uměle zasněžovat
  • 30 moderních lanovek a vleků – z toho pět kabinek, čtyři šestisedačky, jedna z nich vyhřívaná, a čtyři čtyřsedačky
  • Špičková lanovka Millennium-Express: nejdelší kabinová lanovka Alp přepraví hosty za 17 minut z Tröpolachu v Gaitalu přes 6.000 m délky s převýšením 1.309 m na Kofelplatz Madritsche (skoro 2.000 m n. m.). Dolů vede např. sjezd „Carnia“, 7,6 km dlouhá sjezdová trať, jejíž dolní třetina o 2,2 km, je každou sobotu nejdelší osvětlenou sjezdovkou v celých Alpách.
  • v lyžařské oblasti je celkem 25 lyžařských chat a restaurací

 

 

Weissensee: hřiště na hladkém ledě

V zimě se jezero Weissensee, které je nejvýše položeným jezerem Rakouska (930 m n.m.) a nejčistším jezerem s možností koupání v Evropě, mění od poloviny prosince do začátku března ve stále zamrzlou přírodní ledovou plochu. Na tomto přírodním hřišti se prohánějí nejrůznější milovníci zimních sportů: Na zrcadlové hladkých dráhách uhánějí rychlobruslaři, hraje se golf na ledě a rychlobruslaři se utkávají o rekord v závodu 11 holandských měst.

Toto celosvětově největší utkání na ledě a zároveň nejdůležitější zimní sportovní akce v Korutanech, které se účastní celých 5.000 aktivních sportovců, oslaví na konci ledna 2013 na jezeře Weissensee už 25. výročí. Na začátku, resp. konci rychlobruslařské dráhy vznikne z tohoto důvodu první vesnička z iglů na ledě: Po různých závodech se budou Après-Partys pořádat v těchto domečcích ze sněhu, jejichž ledovým dnem bude vidět až na dno jezera.

Kdo se chce naučit bruslit, může se zúčastnit kurzu bruslení na jezeře nebo se zapsat do kurzu z Wolfganga Wernitzniga, správce přírodního parku Weissensee a nadšeného bruslaře. Společně se svými žáky podniká výlety na různá místa v přírodním parku Weissensee. Hosté se tak mohou dozvědět více o zvláštnostech světa zvířat přírodního parku v zimě.

 

Přátelé severského lyžování se letos mohou těšit na závody v biatlonu. V souvislosti s vybudováním centra severského lyžování v přírodním parku Weissensee se běžecké tratě rozšíří o biatlonový okruh s možností střelby laserovými zbraněmi. Celkem je běžkařům k dispozici tucet dvoustopých tratí a tratí určených k bruslení, které se nacházejí jak v zasněžené zimní krajině, tak na samotném jezeře. Díky zasněžovacím zařízením jsou zaručeny perfektní běžecké tratě. Kromě toho jsou tu také turistické trasy pro běžkaře, na které mohou paníčkové vzít i jejich psy.

 

Tip: Na Naggler Alm (dostanete se tam lanovkou a potom jdete kousek pěšky, je tam také sáňkařská dráha), servíruje paní hostinská korutanské speciality z domácích produktů nejvyšší kvality. Milovníci pokrmů z ryb by měli navštívit některou z restaurací, ve kterých připravují pstruhy vylovené v nejčistších vodách Rakouska.

 

Lyžařská oblast pro celou rodinu s osobitým kouzlem

Kromě hlavní lyžařské oblasti Nassfeld najdete v okolí ještě 3 příjemné lyžařské oblasti rodinného typu, které jsou vhodné pro velké i malé začínající lyžaře. V dětském lyžařském světě ve Weissensee se na malé hosty těší maskoti tučňák BOBO® a medvídek Meterix, kteří pro děti připravili mnohá cenová zvýhodnění. Děti do 14 let sjezdují v lyžařské oblasti Weissensee v doprovodu rodičů zdarma. Příjemně se lyžuje i v oblastech Weißbriach/Gitschtal a v Kötschach-Mauthen, kde děti s permanentkou „Schneeflocke“ jezdí do 15 let zdarma.

 

Na zimní sezónu 2012/2013 připravil přírodní park Weissensee hostům opravdový bonbónek: Od 24.02. do 10.03.2013 jsou skipasy zdarma: při ubytování v některém ze 30 partnerských hotelů dostanete kartičku hosta a můžete se hned vydat na svah.

 

Tip: Z terasy některé příjemné lyžařské chaty můžete pozorovat, jaké pokroky Vaši malí lyžaři dělají.

 

 

 

 

 

Lesachtal: Lyžařské zážitky na tichých zasněžených pláních

„Zimní kouzlo v Lesachtalu“: V Lesachtalu čekají nedotčené svahy s hlubokým sněhem na skialpinisty a chodce na sněžnicích. Pruh země mezi horským hřbetem Lienzských Dolomit a Karnischen Alpen stranou upravených sjezdovek má zvláštní kouzlo pro příznivce čisté a tiché zimní krajiny. Trasy výstupu, které trvají 2 - 4 hodiny, začínají v n. m. 1.000 m, kde je vždy dostatek sněhu, a vedou nedotčeným sněhem až do 1.600 m n. m. K naplánování trasy a podání potřebných informací je v Lesachtalu k dispozici speciální služba, která se stará o udržování cest, zapůjčení potřebného vybavení a zprostředkování horských průvodců. Výlet plný dobrodružství mohou pod odborným dohledem zažít i začátečníci. Snowboardisté mohou výstup zdolat se sněžnicemi, které nahoře vymění za prkno, aby se dolů spustili po čerstvém prašanu.

 

Po svižném sjezdu může k uvolnění těla přispět pravá lesachtálská senná lázeň nebo masáž s použitím svištího oleje, k tomu doušek domácí minerální vody v "Tuffbad St. Lorenzen", prvním přírodním horském hotelu. Metody mnichů z blízkého kláštera Maria Luggau vytvořily základ pro nabídku ozdravných služeb v hotelu „Almwellnesshotel“. Mezi osmi různými saunami byste určitě našli některou, která je vyhřívaná praskajícími kamny s říčními kameny nebo dřevěnou bylinkovou saunu, kde hostům stoupá do nosu vůně jedlových větviček. Tradice je zde na prvním místě. A tak se místní tradice logicky nepromítá jen do nabízených služeb, již při stavbě hotelu byly použity především přírodní stavební materiály z okolí a také kuchařský team zpracovává především místní suroviny jako maso, vejce, mléko, bylinky a zeleninu.

 Tip: Při výletech a procházkách pohořími Karnischen Alpen a Lienzer Dolomiten se zastavte a vychutnávejte nedotčenou zimní krajinu se svahy, které se třpytí ve slunečním světle, sněhem pocukrované lesy a impozantní vrcholky hor.


Gailtal/Gitschtal/Lesachtal: Vyhlídkové běžecké tratě

Tato tři sousedící údolí nabízejí nejdelší síť běžeckých stop v délce téměř 300 km. Ze 42 dokonale upravených běžeckých tratí se skoro polovina nachází v n. m. od 1.000 m do 1.500 m, takže je zde zaručeně dost sněhu.

Za jednu z nejkrásnějších bežeckých tratí je považována Obergailtaler Panoramaloipe, na které se konaly již mnohé závody v běhu na lyžích. Zdatným sportovcům doporučujeme 60 km dlouhou „Grenzlandloipe“ v Leschtalu. Na běžkách se v Nassfeldu dostanete i za hranice. O atraktivní trasu okolo jezera „Lago Pramollo" pečují jak Korutanci, tak Italové. Ve všech třech regionech, kterými jsou Nassfeld-Hermagor, Weissensee a Lesachtal čekají na milovníky severského lyžování také zasněžené okruhy.

 

Hermagor a Weißbriach spojuje 14 km dlouhá běžecká trasa "Gitschtaler Wanderloipe" s prudkým stoupáním a svižnými sjezdy. To, že jsou všechny stopy výborně protažené a upravené, potvrzuje pravidelné oceceňování jejich kvality („Kärntner Loipengütesiegel“).

 Hosté přičichnou ke světu běžeckého lyžování také při mezinárodních mistrovstvích světa mládeže a juniorů v biatlonu (22.01-2.02.2013) v běžeckém a biatlonovém centru v Obertilliachu v Lesachtalu. Mimo termíny závodů je toto centrum a také běžecké tratě k dispozici i rekreačním sportovcům.

Tip: Užijte si krásné výhledy na blízké vrcholky Gailtaler a Karnischen Alpen z běžecké trati „Obergailtaler Panoramaloipe“ a potom ochutnejte místní specialitu „Morende“ – vydatné pochoutce z Lesachtalu, která se skládá ze studených a teplých dobrot .

nassfeld freeride hoch