Evropa Evropa Co nového v zimní sezóně v Jižním Tyrolsku

Co nového v zimní sezóně v Jižním Tyrolsku

alta badia a taste for skiing freddy planinschek 4Letošní zimní sezóna nasvědčuje tomu, že se v Jižním Tyrolsku rozhodně nebudete nudit. Zde je přehled těch nejzajímavějších novinek, které můžete navštívit a zpestřit si tak lyžařskou dovolenou. Hlavním motivem letošní zimy budou tentokrát skvělé zážitky a výborná jihotyrolská kuchyně.

„Slope Food“ v Alta Badii
Alta Badia je malebná oblast ležící v srdci Dolomit, pohoří, které je součástí světového dědictví UNESCO. Zdejší dovolená rozhodně není jen o lyžování, nýbrž i o vynikající místní kuchyni. Týden dovolené na zdejších svazích se může stát oslavou skvělého jídla a kvalitního vína. Zcela novou možností jak kombinovat lyžování a dobré jídlo je festival Slope Food, který začíná v neděli 2. prosince. Nejlepšími kulinářskými experty včetně držitelů michelinských hvězdiček a mezinárodních hostů z celé Evropy jsou na festivalu připravovány zvláštní jednohubky. Mistrovské delikatesy budou servírovány na vybraných horských chatách v celé oblasti po celou zimní sezónu.

www.altabadia.org

Noc v horolezeckém základním táboře
Novinkou pro zimu 2012 je unikátní možnost strávit noc v opravdovém horolezeckém základním táboře. Unikátní projekt Salewa Base camp se koná od 10 do 23. prosince ve 2 000 m. n. m. nad lázeňským městem Merano / Meran. Její účastníci se vyspí ve zvláštních expedičních stanech vybavených horskými spacími pytli a dalším vybavením z dílny tohoto slavného jihotyrolského výrobce.

Ačkoliv se jedná o noc vysoko v horách, nikdo z účastníků nebude muset šlapat nahoru po svých – dostanou se tam za pár minut novou lanovkou Merano 2000, která vede z Merana přímo na dvoutisícový Piffinger Köpfl. Členové expedice budou dále pokračovat 30 minut pěšky k další lanovce, která je vyveze až vrchol Monte Catino, kde se akce koná. Večeře a snídaně druhý den bude servírována v horské chatě Mittager. Cena za osobu je 140 Eur, včetně zpátečních jízdenek na lanovku, služeb průvodce a jídla.
www.meranerland.com

Nový online magazín Dolomity
Odhalte kouzlo Jižního Tyrolska novým způsobem – prostřednictvím nového online magazínu Dolomity. Budete mít jedinečnou možnost poznat blíž jednu z nejlepších lyžařských oblastí v Alpách a největší propojenou síť sjezdovek na světě - Dolomity Superski. Vyzkoušejte na vlastní kůži 1200 kilometrů kvalitních sjezdovek, které čekají jen na Vás. V našem magazínu naleznete i řadu lákavých nabídek šitých na míru českému lyžaři a budete mít šanci vyhrát týden na horách pro 2 osoby včetně skipasu a pobytu ve 4hvězdičkovém hotelu.
www.suedtirol.info/magazindolomity
 
Staňte se sněhovým inspektorem Jižního Tyrolska
Máte rádi lyžování? Chcete zkusit něco nového? Máme pro Vás tip: Staňte se oficiálním sněhovým inspektorem Jižního Tyrolska. Strávíte 7 dní pod malebnými vrcholky Dolomit, budete lyžovat na nejlepších svazích v Alpách, jíst ve vybraných restauracích, pít skvělé víno a informovat o svém dobrodružství na Facebooku. Řekněte, nezní to jako pohádka? Jižní Tyrolsko připravilo pro své příznivce novou zimní soutěž.

Zúčastnit se jí může každý fanoušek naší stránky www.facebook.com/jiznityrolsko, který na ní nahraje svou originální fotografii, která popisuje ideální sněhové podmínky včetně komentáře s motivací, proč by se chtěl stát sněhovým inspektorem Jižního Tyrolska. Všechny fotografie budou zveřejněny na facebookové stránce Jižního Tyrolska a její návštěvníci budou následně hlasovat, který příspěvek se nejvíce povedl. Uzávěrka soutěže je 17. prosince v 11:00 hod. Příspěvek, který bude mít v tento okamžik nejvíce hlasů, vyhrává.

alta badia a taste for skiing freddy planinschek 4