Evropa Evropa Novinky v Tyrolsku 2012/13

Novinky v Tyrolsku 2012/13

kinderskischule--tirol-werbung-laurin-moser--dModernizace, spojení lyžařských oblastí nebo výhodné nabídky pro rodiny - v Tyrolsku se na novou zimní sezonu 2012 / 2013 po všech stránkách dobře připravili. Spojení lyžařských oblastí Alpbachtal a Wildschönau

Nejnovější tyrolský lyžařský klenot se od prosince rozzáří nad údolím Alpbachtal a Wildschönau. Obě tyto lyžařské oblasti se spojily a našly k sobě cestu pomocí nové kabinkové lanovky pro osm osob. Vedle stávající lanovky Pöglbahn z Inneralpbachu vede nová lanovky přes Pechalm na horu Wildschönauer Schatzberg, a tak se lyžařům otevírá možnost dostat se k 145 kilometrům sjezdovek se 47 vleky a lanovkami, což rázem katapultovalo skiareál Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau mezi deset největších tyrolských lyžařských oblastí. Obě údolí bude v budoucnu spojovat nová, dva kilometry dlouhá zasněžovaná spojovací sjezdovka ze Schatzbergu na Pechalm.
Modernizace v Kitzbühelu
Jedním z nejznámějších tyrolských zimních středisek je Kitzbühel. Právě tam se scházejí lyžující prominenti a zdejší lanovky jsou vždy na nejvyšší technologické úrovni. Tuto zimu zahájí sezonu na Hahnenkammu nová lanovka Waldebahn. Moderní, šestisedačková lanovka s vyhřívanými sedátky a ochrannými kryty nahrazuje starý vlek Walde.
Také dvousedačkovou lanovku Zweitausender nahradila nová, moderní osmisedačková lanovka s vyhřívanými sedátky a kryty chránícími před povětrnostními vlivy.
Od zimy 2012/13 bude v provozu celkem 780 zasněžovacích zařízení.


Dětský lyžařský kurz zdarma
Úspory během týdnů Happy Family
Také v tyrolské oblasti Oberland se rodinnám s dětmi nabízejí výborné možnosti, jak si užít cenově dostupné zimní dovolené.

V lyžařské oblasti  Hochötz v údolí Ötztal, známé svými zaručeně dobrými sněhovými podmínkami, budou tak například od 5. do 26. ledna a od 2. do 16. března dětské lyžařské kurzy poskytované zdarma. Maminky a tatínky jistě potěší, že také hlídaní dětí během rodinné dovolené bude v obcích Haiming, Sautens a Ötz poskytováno bezplatně.


Rakouští sousedé hosty v Tyrolsku
Češi si užívají rodinného dobrodružství na sněhu
Rodiny z České republiky přitahuje například Silberregion Karwendel bezplatnými dětskými lyžařskými kurzy s instruktory hovořícími česky na zimní dovolenou v horách kolem města stříbra Schwazu.

Děti od 4 do 12 let, které v období od 16. prosince 2012 do 15. března 2013 stráví se svými rodiči týden prázdnin v penzionu, apartmánu nebo v hotelu ve stříbrném regionu Karwendel, se mohou bezplatně naučit lyžovat. Pro malé začátečníky je v rámci těchto bezplatně poskytovaných služeb zdarma dokonce i zapůjčení lyžařské výstroje a permanentka na vlek pro začátečníky.

Také turistický region TirolWest sází na východní Evropu. Lyžařští instruktoři z Landecku, Zamsu, Fliessu, Tobadillu, Grinsu a Stanzu berou své hosty z Čech na túru po lyžařských oblastech západního Tyrolska, k nimž patří tak známá střediska jako Ischgl, St. Anton am Arlberg nebo Serfaus-Fiss-Ladis. Všechny tyto skiareály jsou  snadno a rychle dostupné z Landecku a z okolních vesnic a jsou zárukou ojedinělých zimních radovánek. Hosté tak mají možnost objevit každý den jinou oblast a naučí se sjíždět další sjezdovky a tratě. Tyto lyžařské výpravy s instruktorem se v turistické oblasti TirolWest nabízejí od 19. ledna do 2. února a od 9. do 23. března 2013. V balíčku je vedle noclehu, transferu autobusem do jednotlivých lyžařských oblastí zahrnuta také permanentka a lyžařský instruktor.

kinderskischule--tirol-werbung-laurin-moser--d