Evropa Evropa LYŽAŘSKÝ AREÁL LERMOOS OCENĚN JAKO „TAJNÝ TIP“

LYŽAŘSKÝ AREÁL LERMOOS OCENĚN JAKO „TAJNÝ TIP“

lyzovanialpylermos1
tztal.tourismus.jens.klatt

Zimní sportovci zažívají v Tyrolské Zugspitz Areně zvláštní kouzlo, kterým disponují pouze malé lyžařské areály – autentické, útulné a vždy originální. Lermoos u Grubigsteinu, jedna ze sedmi oblastí TZA, byla nyní na široko daleko největším portálu lyžařských nabídek Skiresort.de zařazena do kategorie „Tajné tipy do 80ti km sjezdovek“.

Sedm dní, sedm lyžařských areálů: sympatické lyžařské oblasti TZA zaručují lyžování pro milovníky individuální dovolené stranou od velkých davů. Region platí za tajný tip – a jako takový byl nyní Lermoos vyhodnocen na nejznámějším lyžařském testovacím portálu. Portál Skiresort.de volí každým rokem ty nejlepší lyžařské areály a minulou zimu vyslal své revizory do více než 120ti regionů. V kategorii „do 80ti km sjezdovek“ byl Lermoos oceněn jako jeden z nejlepších.

Obzvlášť vysoko byla hodnocena vynikající úprava terénu. I při silném provozu jsou sjezdovky i v pozdních odpoledních hodinách v perfektním stavu a tím pádem poskytují nekonečné potěšení z lyžařského sportu. Kromě toho přesvědčil Lermoos hodnotitele z portálu Skiresort.de fantastickým výhledem přes pohoří Wettersteinu s nejvyšší horou Zugspitze, rodinnou atmosférou a dokonalým označením sjezdovek.

Změna na sluneční straně Zugspitze

Se všemi svými lyžařskými areály je TZA  ideálním zimním cílem pro všechny, kdo chtějí rychle a bez komplikací strávit lyžařskou dovolenou.. Při příjezdu po dálnici Mnichov – Garmisch-Partenkirchen se neplatí dálniční poplatky.  Na místě pak čeká návštěvníky tyrolský šarm v kombinaci s nejmodernější infrastrukturou, přívětivost místních hostitelů a pravé tyrolské lahůdky na lyžařských chatách. Rozdílné sjezdovky pro všechny věkové i znalostní kategorie přinášejí možnost změny, protože: sedm areálů, to znamená sedm různých lyžařských zážitků. Začátečníci  a mírně pokročilí se například nejlépe cítí na pozvolných stráních Ehrwalder Alm.

Od letošní sezóny tu láká mimo jiné také nový Tyrolský dům (Tirolerhaus), který zpříjemní celodenní lyžování vynikajícími tyrolskými specialitami. O něco razantněji to probíhá v lyžařském areálu Lermoos u Grubigsteinu. Strmější sjezdovky vybízejí zkušené lyžaře a snowbordisty ke sportovním výkonům. Sluneční louky k odpočinku jsou všude u stanic lanovek Wettersteinbahnen a vleků v Ehrwaldu, kde od této sezony poskytuje ještě více pohodlí nový sedačkový vlek. Pro rodiny s dětmi jsou obzvlášť výhodné lyžařské oblasti Berwangertal a Biberwier. Sjezdovky jsou příznivé pro děti a dětský areál Kinderland Biberland dávají šanci lyžařským trpaslíkům, aby vyrostli.  

Atraktivní paušály pro lyžování na slunci

Ke konci sezony od 9. března do 7. dubna 2013 lákají tzv. paušály „Sonnenskilauf“ (lyžování na slunci). Ubytování na sedm nocí včetně skipasu ve 4-hvězdovém hotelu s polopenzí od 663,-Euro, ubytování jen se snídaní od 340,- Euro za osobu. V prázdninových ubytovnách je možné získat ubytování (bez jídla) za 640,-Euro pro dvě osoby. Při rezervaci paušálů ušetří milovníci sněhu až deset procent v lyžařských školách a půjčovnách v Lermoos a Ehrwaldu. Slevy se týkají i návštěv krytých bazénů tamtéž.

Další informace a rezervace na www.zugspitzarena.com a v Tyrolské Zugspitz Areně na tel. +43.5673.20.000.