TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Zimní dovolená na Turracher Höhe

Zimní dovolená na Turracher Höhe

hochschober

Zářící sluníčko, teploty pod nulou a skvostný prašan: tak se prezentuje zimní středisko Turracher Höhe uprostřed pohoří Nockberge na hranici rakouských Korutan a Štýrska v lednových dnech. Zima je zde jiná – pestrá, působivá a proměnlivá.

Nejkrásnější lyžovačka začíná, když z lyžařských středisek odjedou poslední vánoční hosté – a to je 6. leden, definitivní konec vánočních prázdnin v Rakousku. Lyžaři si vychutnávají volné sjezdovky, běžkaři a turisté se těší z krásné zimní přírody kolem jezer

Lyžařská oblast s jistou sněhovou pokrývkou

Sjezdovky sahají až do nadmořské výšky 2.205 m a nenechají žádné přání zimních nadšenců nesplněné. Skutečnost, že sjezdovky jsou většinou pokryté sněhem až do pozdního jara, zajišťuje kombinace nadmořské výšky a promyšleného systému umělého zasněžování. Lyžaři, snowbordisté a milovníci carvingu se mohou na širokých a prostorných sjezdovkách skutečně vyřádit.

Lyžařský areál na Turracher Höhe nabízí 38 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Areál je propojen 14 lanovkami a vleky. Sjezdovky na sebe navazují, takže celý okruh lze zvládnout během půl dne. Přes jezero pendluje „Seetaxi“, které lyžaře zdarma přetahuje přes zamrzlé jezero k protilehlým sjezdovkám. Jezdí přesně podél hranice mezi Štýrskem a Korutany mezi stanicemi lanovek protilehlých svahů.

Hotel Hochschober – oáza dobré pohody

Ať zimní sportovní dovolená nebo dovolená s cílem kvalitního odpočinku – o hosty v hotelu Hochschober je skvěle postaráno. Někteří začnou den ve vyhřívané části jezera „Seebad“. Průzračná, jezerní voda s příjemnou teplotou kolem 30° C a nádhernou horskou kulisou – to je naprostá senzace v hotelu Hochschober. I v té nejtřeskutější zimě, kdy je okolní jezero do velké hloubky zamrzlé, je zážitek z koupání nezkalený. Teplota ani v největších mrazech neklesá pod 28° C. A tak se na jezeře Turrach od konce listopadu až do začátku května setkávají bruslaři, běžkaři i plavci.

Někteří hosté raději zůstávají vevnitř ve Světě vody, tepla a dobré pohody, kde si mohou vybrat mezi čtyřmi kulturními kruhy: severským, mediteránním, orientálním a světem Dálného východu s neuvěřitelnou nabídkou nejrůznějších procedur.

Všichni zaměstnanci chaty jsou rovněž zaměstnanci hotelu, takže když je krásné počasí a velkolepá terasa je plná, přijede posila z hotelu. Hotel Hochschober rovněž zařadil do svého týdenního programu možnost večeře na Almzeithütte spojenou s romantickým výjezdem lanovkou po setmění.
 

Náš lednový tip:

týdenní pobyt

od € 1.099,- za osobu

V ceně je zahrnuto 7 noclehů, celodenní strava, vstup do wellness areálu, účast na celé řadě hotelových aktivit podle nabídky denního programu.

Platnost nabídky: 5.1.-2.2.2013

4denní pobyt (neděle – čtvrtek)

od € 708,- za osobu

4 noclehy, celodenní strava, vstup do wellness areálu, účast na celé řadě hotelových aktivit podle nabídky denního programu

Platnost nabídky: 6.1.-31.1. 2013

3denní pobyt (čtvrtek – neděle)

od € 579,- za osobu

3 noclehy, celodenní strava, vstup do wellness areálu, účast na celé řadě hotelových aktivit podle nabídky denního programu

Platnost nabídky: 10.1.-3.2.2013