TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Skvělý tip pro cyklisty: Dolní Rakousko

Skvělý tip pro cyklisty: Dolní Rakousko

na-kole-udolim-traisental

V Dolním Rakousku jsou cykloturisté vítáni! A to nejen na značkách před restauracemi, které pro ně poskytují vhodné zázemí, ale především na více než 4 000 kilometrech tras, jež ročně přilákají několik set tisíc milovníků cyklistiky z celého světa.

Neobvyklé zážitky a špičkový servis nabízí osm top tras, které jsou skvěle uzpůsobeny nejen pro cyklisty-sportovce, ale také cyklisty-požitkáře, již rádi vyzkouší místní speciality a nechávají se hýčkat.

Přehled osmi top cyklotras:

Dunajská cyklostezka/Donauradweg (272 km)

Traisentalská cyklostezka/Traisental-Radweg (111 km)

EuroVelo 9 – Břeclav-Wien, Thermenradweg/Stezka termálních pramenů (212 km)

Cylostezka Triesting-Gölsental-Radweg (61 km)

Cyklostezka Kampa-Dyje-Morava/Kamp-Thaya-March-Radweg (426 km)

Piestingtalská cyklostezka/Piestingtal-Radweg (38 km)

Cyklostezka Triestingtal-Gölsental (60 km)

EuroVelo 13 – Stezka železné opony, 406 km podél bývalé „železné opony"

Kromě delších či kratších vyjížděk nabízí tento rakouský region v blízkosti hranic s Českou republikou i řadu možností, jak ráno vyjet jen s lehkým batůžkem a večer se po příjemně stráveném dni vrátit zpět do výchozí destinace. Tzv. hvězdicovité výlety si jako základnu volí vždy jedno místo, z něhož existuje nespočet možností, kam vyrazit, co zajímavého vidět a co lahodného ochutnat. Pro milovníky vína a kultury je jako stvořená oblast Thermenregion Wienerwald, dobrodruh se bude nejlépe cítit v údolí Traisental a fanoušek historie si užije Waldviertel. Jedinečná je oblast Wachau, která je zapsaná na seznam UNESCO a je součástí jedné z nejznámějších cyklostezek Evropou. Cyklisté v Dolním Rakousku narazí i na tajemné staré hrady, romantické vinice, monumentální zámky či národní parky, jezera, rašeliniště a horské štíty.