Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Graham Candy vystoupí na Sázavafestu 2016

grahamcandy2016 creditmichelpassin smallerPořadatelé hudebního festivalu Sázavafest ohlašují další skvělé jméno současné pop music. Graham Candy, původem novozélandský zpěvák za sebou nechal jedenáct časových pásem, aby se s přesídlením do Berlína pokusil zrealizovat svůj hudební sen. Společně s projektem „Alle Farben", složili nadčasový hit „ She Moves (Far Away)", který je proslavil jak v Německu, tak i v dalších zemích západní Evropy.

Literární marmeláda a mariánskolázeňský zázrak

pavilon lesnho prameneV neděli 12. června od 12.00 do 16.00 hod. se v Mariánských Lázních bude konat hudebně-literární festival Literární marmeláda – ČR. Festival proběhne vedle pavilonu Lesní pramen blízko známé bukové aleje, po níž se kdysi rádi procházeli ruští spisovatelé, kteří tu hledali inspiraci. Patří mezi ně například Ivan Turgeněv, Ivan Gončarov, Nikolaj Leskov, Maxim Gorkij a mnoho dalších.

Orlické toulání – příroda, sport a relaxace

bl20plus malinov20soufl_2Orlické hory i jejich podhůří vyzařují klid a pohostí nás příjemnou a pohodovou atmosférou. Mírný profil samotného hřebene je stvořený pro nenáročnou turistiku, pěší i cyklistické toulky. Oblíbená je především Jiráskova hřebenová trasa. Malebné podhůří je zvlněno do mnoha kopečků s hustou sítí cyklotras, příjemných cyklo a inline stezek podél řek, kde si přijdou na své cykloturistické rodiny, nároční i sváteční cyklisté.

Šumavský hrad Kašperk zve na Víkend plný buchet, rýžování zlata a víkendové prohlídky

11377341 841369155932214_9186790503804173559_nKašperk, středověký strážní hrad uprostřed šumavské přírody, o víkendu 28. – 29. května zaplní buchty nejrůznějších rozměrů. Tradiční akce Víkend plný buchet pod heslem „Není buchta jako buchta" zahájí oblíbenou řadu Oživené historie.

Mikulov Gourmet Festival již posedmé

mikulov celky09_54Od 2. do 5. června 2016 se bude v malebném vinařském Mikulově konat již sedmý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVALU, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny. 

Strana 76 z 107