TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Léto přilákalo do Tater o 15 % více návštěvníků

foto 1 tatry mountain resortsLetnímu turismu v Nízkých a Vysokých Tatrách dominovali Slováci. Příjemným překvapením byl vyšší počet českých a izraelských návštěvníků. Tatranská horská střediska navštívilo během letošního léta o 15 % více dovolenkářů než minulý rok. Aquapark Tatralandia se v návštěvnosti udržel na úrovni loňského roku, Slezský zábavní park v polském městě Chorzów navštívilo o 23% víc lidí než loni. Hoteliéři společnosti Tatry mountain resorts, a. s. (TMR) zaznamenali 8,5% nárůst v objemu přenocování oproti předcházejícímu roku.

Vydejte se na hrad za zlatým dukátem Karla IV. (24. a 25. září)

kasperk2Šumavský hrad Kašperk zve do středověku. Víkendový program Za zlatým dukátem Karla IV., který je součástí oblíbeného cyklu Oživená historie, 24. a 25. září od 10 do 17 hodin nabídne jedinečnou příležitost vyzkoušet si dovednosti z doby středověku, dozvědět se mnoho zajímavého o životě v době Karla IV., pobavit se a ochutnat produkty nově otevřeného Kašperskohorského pivovaru.

Tip na výlet: Kolem Kašperských Hor po stopách zlatokopů

okoli kasperskych_hor_1_foto_nebespan_czŠumava je jednou z nejoblíbenějších výletních destinací u nás. Kromě nádherné přírody totiž skrývá i řadu tajemných příběhů, do kterých se tady můžete ponořit. Co byste řekli vrátit se v čase a projít se cestou zlatokopů? Malebná šumavská krajina skrývá městečko Kašperské Hory, které by nejspíš vůbec nevzniklo nebýt toho, že se tady začalo těžit zlato. Na druhou stranu ovšem bylo toto naleziště tak významné, že se Kašperským Horám brzy začalo přezdívat Zlatý poklad Čech. A je tomu tak dodnes. Zlato už se zde sice netěží, ale drahých kamenů v podobě zážitků je zde nesčetně.

Tip na výlet pro celou rodinu: Královské radovánky v Kašperských Horách

slavnosti kh 2Nenechte si ujít jedinečnou příležitost nahlédnout do života našich předků a vydejte se 9. a 10. září do malebného šumavského městečka Kašperské Hory. Dvoudenní akce ŠUMAVSKÉ KAŠPERSKÉ HORY V DOBÁCH KARLA IV. pozve návštěvníky do roku 1356, do doby, kdy Karel IV. se svou manželkou Annou Svídnickou a jejich družinou přijíždějí do svého města – Kašperských Hor.

Putovní výstava Fenomén IGRÁČEK zavítá na Zámek Slavkov - Austerlitz

leZámek Slavkov u Brna je známý především díky Vzpomínkových akcím na Bitvu tří císařů konajících se na začátku prosince. V malém městě ležícím jen dvacet kilometrů od Brna se toho ale děje podstatně více. Jen Zámek Slavkov - Austerlitz ročně pořádá desítky akcí, další desítky hostuje.

Strana 74 z 107