Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně

img 5891Jedna z nejnavštěvovanějších památek Severních Čech, zámek Děčín, je známý svým celoročním provozem. Své brány návštěvníkům neuzavírá téměř nikdy. Zámecké zahrady ale v zimě odpočívají. 1. duben bude letos tím dnem, kdy se znovu otevřou ve své kráse. Tradiční Odemykání zámeckých zahrad otevře turistickou sezonu roku 2017.

Památník Karla Čapka na Strži otevírá novou expozici o Čapkově životě a díle

7.jpgFrakovou vestu a košili s motýlkem, dobový fotoaparát a expozimetr, s nimiž spisovatel pořizoval snímky neposedné foxteriérky Dášeňky, ale i jedinečné snímky Čapkovy pracovny a okolí jeho letního sídla od Josefa Sudka. Tyto a mnohé další unikáty nabídne nyní nově upravená expozice věnovaná životu a dílu Karla Čapka v Památníku Karla Čapka na Strži ve Staré Huti u Dobříše.

Botanická zahrada v Troji zve na výpravu za klenoty tropických pralesů.

orchV březnu proběhla ve skleníku Fata Morgana Botanické zahrady hl. m. Prahy slavnostní vernisáž jedenáctého ročníku úspěšné výstavy tropických orchidejí. Patronkami letošní výstavy se staly herečka a moderátorka Tereza Kostková, herečky Kristýna Leichtová, Jana Plodková, sportovkyně a podnikatelka Olga Šípková. Všechny čtyři spojila v loňském roce oblíbená taneční soutěž StarDance ...když hvězdy tančí, kde si mimo jiné vyzkoušely i žhavé latinskoamerické tance. A právě v rytmu energické samby a hýřivého karnevalu se nese i letošní výstava orchidejí s podtitulem Amerikou křížem krážem.

Nový rok na Zámku v Děčíně ve vážném i zábavném duchu

dsc 0084Lednový program na zámku se ponese v poněkud vážnějším duchu. Je tematicky zaměřený na připomenutí Mezinárodního dne památky obětí holocaustu, který si celý svět připomíná 27. ledna. Tento den byl vyhlášen Valným shromážděním Organizace spojených národů 1. listopadu 2005 a má připomínat utrpení šesti milionů Židů, dvou milionů Romů a milionů dalších nevinných obětí v době holokaustu za 2. světové války.

Leden ve Špindlu? Více než 20 km sjezdovek a zvýhodněné skipasy

vs4 2784_rendDíky intenzivnímu sněžení nabízí Skiareál ve Špindlu skutečně perfektní podmínky k lyžování. V provozu jsou všechny lanovky a více než 20 kilometrů sjezdovek. Těšit se můžete na minimální fronty u lanovek a zvýhodněné celodenní skipasy. Od 9. do 19. ledna je přes e-shop gopass.cz seženete jen za 590 korun.

Strana 71 z 107