Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Zámek Loučeň oslaví narozeniny Karla IV. ve velkém

jan-se-svym-dvorem202Požehnáním základního kamene 12. královského labyrintu vše na zámku Loučeň začalo. Práce na tomto daru k 700. výročí narozenin Karla IV. pokračují. Právě je pokládána žula a drahé kameny, které budou součástí labyrintu. 14. a 15. května pak čeká na návštěvníky královský narozeninový dort v podobě sedmero dortů sedmera různých chutí symbolicky k sedmi stoletím od narození Karla IV.

Novinkou ve Špindlerově Mlýně bude nová trať Špindl Bike Parku a Summer tubing

pindl20v20lt202Letní sezóna ve Špindlu začíná! Skiareál Špindlerův Mlýn si pro své návštěvníky na letošní léto přichystal opět spoustu zábavy a sportovního vyžití. Kromě adrenalinové dětské lanovky Sky Dive na Meďánkově hřišti na Medvědíně letos nebudou ochuzeni ani cyklisté. Pod dohledem Michala Marošiho vzniká ve Svatém Petru nová trať Špindl Bike Parku. Nevšední zážitek nabídne také Summer tubing.

Tip na víkend v Českém Krumlově: Oslavy osvobození

esk20krumlov20osvobozen20120nahledVíkend 6. - 8. května se v Českém Krumlově ponese ve znamení oslav 71. výročí konce 2. světové války a osvobození města. Návštěvníkům nabídne nejen pietní vzpomínku na padlé hrdiny, ale také autentickou atmosféru dramatické bitvy o Český Krumlov, do které se zapojí vojáci v dobových uniformách i historická vojenská technika.

Objevte Znojmo, královské město plné zážitků!

panorama

Znojmo letos prožívá výjimečný rok. A takový chce nabídnout i turistům. V letošním roce si připomíná 790. výročí založení královského města Přemyslem Otakarem I., Znojemskem od 1. dubna brázdí Vinobus – největší novinka pro turisty na celé jižní Moravě a září patří největšímu svátku vína u nás – Znojemskému historickému vinobraní.

S 2GIS po stopách pražských památných stromů

aaaJaro láká k procházkám a výprava do přírody nemusí vždy směřovat za hranice hlavního města. Praha je sice bohatá na památky z řady historických budov, ale najdeme v ní i mnoho živých pamětníků dávné i nedávné minulosti v podobě památných a významných stromů. Ty jsou nyní novým prvkem informačního systému Prahy 2GIS.1 V aplikaci 2GIS si uživatelé mohou vyhledat cíl nebo celou trasu své procházky zadáním hesla „památné stromy" či „významné stromy".

Strana 77 z 107