Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Rybí festival se v Dobříši uskuteční už tuto sobotu.Kuchařští mistři představí tradiční i neotřelé receptury

rybi-festival-24O tom, že sladkovodní ryby zdaleka nepatří pouze na štědrovečerní stůl, se i tento rok přesvědčí obyvatelé Dobříše na tradičním Rybím festivalu. Třetímu ročníku oblíbené akce bude patřit sobota 6. května na prostranství před prodejnou ryb z produkce firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o.

České Budějovice přivítají prvotřídní gastronomii

foto bosch fresh festivalDo Českých Budějovic míří česká kuchařská esa, zážitková gastronomie nebo ochutnávky delikates světové kuchyně. Pravou italskou chuť v rámci kulinářských show a workshopů představí na festivalu tuňákové výrobky Rio Mare. Bosch Fresh Festival 2017 se uskuteční na Výstavišti České Budějovice o víkendu 6. a 7. května. Záštitu nad festivalem převzal ministr zemědělství Marián Jurečka

TIP NA VÍKEND: Navštivte běžně nepřístupný Semlerův byt od Adolfa Loose v Plzni

loosklatovska19-015Každý z interiérů, které v Plzni vytvořil světoznámý architekt Adolf Loos, se pyšní nejen prvotřídním designem, ale skrývá v sobě také jedinečný příběh. Podobně je tomu také v případě veřejnosti běžně nepřístupného, bývalého bytu továrníka Huga Semlera v Klatovské ulici č.19, který bude mimořádně otevřen v sobotu 22. dubna.

Prožijte americký rok plný relaxace a poznání

jaro v trojsk botanick zahradBotanická zahrada hlavního města Prahy zahajuje 1. dubna novou sezonu. Letošní rok patří tematicky kontinentu Amerika a toto téma se jako červená nit táhne většinou letos pořádaných akcí. Vyvrcholením bude „Americké léto", které nabídne ukázky skvostů tamní přírody, zvyky původních obyvatel i malý náhled do kuchyně tohoto kontinentu. Z novinek se můžete těšit na nové informační centrum, dlouho očekávané rostlinné bistro, nově vybudovanou expozici Medonosných rostlin a včel i rozšířené výsadby amerických trvalek, které vás přenesou na rozkvetlé prérie. Malí i velcí najdou v trojské zahradě místo pro relaxaci, odpočinek i poučení.

Krásné počasí láká na výlety po hradech a zámcích

karltejn - creative commons wikimedia.orgPoslední, co se týče návštěvnosti a tržeb, rekordní roky napovídají, že Češi památky milují a rádi je v jarních a letních měsících navštěvují. Každý rok navštíví české hrady a zámky okolo půl milionu lidí. Rekordní sezóna je očekávána i letos. Správci památek už v tuhle chvíli pečlivě uklízí, doplňují nabídku suvenýrů, domlouvají doprovodné kulturní programy a připravují se na uvítání návštěvníků ve velkém. Brzy české hrady a zámky oficiálně zahájí svou sezónu. Načerpejte inspiraci na víkendové výlety už teď.

Strana 70 z 107