Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Zámek Děčín byl přizván pořadatelem festvalu Richard Wagner Spiele jako jedno z hostitelských míst

dsc7Zámek Děčín, veřejnosti léta uzavřená památka, se za několik málo let své novodobé historie nejenom znovu otevřel pro veřejnost, ale postupně získává zpět svou slávu a stal se nejnavštěvovanějším zámkem severních Čech. Díky odborné práci se vedení zámku podařilo navrátit do jeho komnat řadu předmětů z původního inventáře, například v letošním roce přibude do prohlídkové trasy salon využívaný příležitostně jako jídelna.

Den otců na zámku Loučeň aneb táta jako z pohádky - otevření výstavy „50 LET LOUPEŽNÍKA RUMCAJSE"

piknikov koTradice oslavy Dne otců je živá především v Americe. Slaví se, ale živě také ve Skandinávii, státech Pyrenejského poloostrova, nebo třeba v Bulharsku. Zámek Loučeň se přidal již před sedmi lety k těmto oslavám, a také v letošním roce připravil pro všechny táty, tatínky, otce a taťky dárek.

Tip na akci: Do Plzně míří světová kuchyně

foto bosch fresh festivalKuchařští mistři, zážitková gastronomie a ochutnávky delikates z celého světa zavítají o víkendu do Plzně na Bosch Fresh Festival 2017. Středomořskou kuchyni zažijí návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí akce bude také hlasování o nejlepší západočeskou restauraci. Gastronomický festival se uskuteční v parku za OC Plzeň Plaza v sobotu 20. a v neděli 21. května.

Víkendový tip: Červnové Art Safari 32 – Hostina (především pro oči) ve Studiu Bubec v Praze-Řeporyjích

ji kovanda -bez-nzvu-2011Tradice oblíbených uměleckých festivalů Art Safari pokračuje! Art Safari s pořadovým číslem 32 a podtitulem Hostina se ve Studiu Bubec v Praze-Řeporyjích koná o víkendu 17. a 18. června. Hlavním tématem tentokrát bude, jak už název předznamenává, jídlo.

Svátek elegance Concours d' Elegance na zámku Loučeň

cde-086-hdrElegance, noblesa a dokonalost dvacátých a třicátých let minulého století stále přitahují. Tato doba je spojována s krásnými a kvalitními věcmi, které prostupovaly běžným životem. Pro velký zájem zámek Loučeň již po čtvrté zařadil i ve svém desátém jubilejním roce, kdy otevřel své prostory veřejnosti, akci v duchu luxusu a elegance Concours d' Elegance. V průběhu víkendu 3.- 4. června bude na zámku Loučeň k vidění celá řada historických automobilů.

Strana 69 z 107