TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Festival světla BLIK BLIK v polovině března znovu rozzáří Plzeň

Festival světla BLIK BLIK v polovině března znovu rozzáří Plzeň

1a n3a3232

První z větších akcí, které Plzeň symbolicky chystá k oslavám 100. výročí založení Československa, bude v polovině března festival světla BLIK BLIK. Nabídne celkem šestnáct světelných instalací domácích i zahraničních umělců, značná část programu bude tematicky odrážet letošní jubileum.

Na festivalové trase na návštěvníky čeká například videomapping na budově Masarykovy základní školy, světelná instalace věnovaná vývoji státního znaku či promítání podobizny prvního československého prezidenta do vodní mlhy. Celkem za třemi instalacemi se budou moci vydat také do areálu Plzeňského Prazdroje.

Dvoukilometrovou trasu festivalu BLIK BLIK si budou moci projít v pátek 16. a v sobotu 17. března večer. Návštěvu akce mohou ideálně spojit s procházkou po historickém centru Plzně, prohlídkou pivovaru či dalšími (nejen) pivními zážitky.

Tradice založená Evropským hlavním městem kultury

První ročník festivalu BLIK BLIK se konal poprvé v roce 2015 jako součást programu Evropského hlavní města kultury. Od té doby láká každoročně více než 40 tisíc návštěvníků. Jednotlivé lokality i světelná díla se každoročně mění. Letos bude dvoukilometrová festivalová trasa začínat u Masarykovy základní školy na Slovanech. Dále povede zpět směrem k centru do DEPO2015. Tam bude v bývalé autobusové hale čekat vrchol programu v podobě impozantního světleného a zvukového zážitku.

Novinka festivalu BLIK BLIK– interiérové instalace

Novinkou letošního ročníku budou čtyři interiérové instalace. První z nich bude umístěna v kostele Panny Marie Růžencové na Jiráskově náměstí, další dvě bude hostit DEPO2015. Poslední zážitek chystají organizátoři festivalu na doposud tajném, neobvyklém místě. Interiérová část programu bude zpoplatněna symbolickým vstupným ve výši 50 korun, pro děti bude vstup zdarma. Vstupenky na placenou část festivalu si můžete předem rezervovat online.