Styl

Cestujeme s dětmi letadlem i lodí

 staen soubor 14Během roku se s dětmi běžně přemisťujeme auty, autobusy nebo vlaky. O prázdninách ale přibývají i cesty letadlem či lodí. Pokud už teď sledujete s obavami blížící se termín vašeho letu či plavby a máte starost, jak je vaše ratolest zvládne, možná vám přidají na klidu rady a zkušenosti Štěpánky Štrougalové, maminky 4 dětí.

Jazykové trendy pro rok 2019? Angličtina nutnost, druhý jazyk velká výhoda

staen soubor 2Dnešní generace mladých lidí se bez jazykové výbavy neobejde. Kromě výuky ve škole a doučování pomáhají studentům zlepšit cizí jazyk i studijní pobyty v zahraničí. Ty reagují na poptávku zájemců a také na pracovní trh. Jaké jazyky je tedy nezbytné umět, aby člověk uspěl při pracovním pohovoru?

Pavel Sehnal: Po dobytí jižního pólu je prvním Čechem, který zdolal na obou pólech Last Degr

staen soubor 15Nadšenec, sportovní dobrodruh a zároveň i iniciátor Pavel Sehnal, oficiálně 13. ledna 2019 dobyl po osmidenní výpravě jižní pól. Z mezinárodní, převážně britské, devítičlenné skupiny se k pólu dostalo pouze šest účastníků expedice, Pavel Sehnal byl mezi nimi. Jako prvnímu Čechovi se mu podařilo zdolat Last Degree severního i jižního pólu, tj. ujít pěšky z 89. na 90.rovnoběžku.

Jaké je vysněné bydlení Čechů? Za málo peněz a v klidném prostředí

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaPod pojmem „bydlení snů“ si každý představuje něco jiného. Téměř dvě třetiny Čechů uvedly, že hledají nemovitost v dobrém stavu, a pro stejné množství je zásadní klidná lokalita. Největší roli však podle dotázaných (70 %) hrají celkové náklady na chod domácnosti.

Poplatky: kolik zaplatíte na evropských dálnicích? Praktický průvodce pro řidiče

0iotvsp7toipzyxde583f12ec4 jcaxx4w02pp05f9jia75dfvy26go1glyozbcm2lhivqgiI letos vyrazí tisíce českých turistů na hory. Za lyžařskými zájezdy vyjíždějí nejčastěji do Itálie a Rakouska, drtivá většina z nich pak volí vlastní dopravu autem. Jak se na takovou cestu připravit, jaké poplatky můžete očekávat a na co je potřeba si dát pozor? Přinášíme přehled toho nejdůležitějšího.

Jak se slaví Vánoce v zahraničí? Některé tradice vás opravdu překvapí

monastir-dovolena-300x198Vánoční přípravy jsou v plném proudu. Zatímco většina Čechů shání stromeček, pod který bude moct Ježíšek přinést dárky, v zahraničí to vypadá úplně jinak. Jiný kraj, jiný mrav a v případě oslav Vánoc to platí dvojnásob. Umíte si představit Štědrý večer bez bramborového salátu? Pokud ne, určitě vás překvapí, co si dopřávají na Vánoce jinde. 

XVI. Mezinárodní festival outdoorových filmů zná vítěze cen

453222209 divingFilm Off Path získal hlavní cenu ČEZ Grand Prix šestnáctého ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů skupiny ČEZ. Slavnostní večer proběhl v pátek 7. 12. 2018 ve večerních hodinách, v jednom z nejkrásnějších kulturních stánků ČR, v Lucerně Praha.

Nová atrakce Prague Legends v centru Prahy

1ducjjhzof2k2ekjztwexsxsw70zxmraluntytz _n2x8mnfhojvrtihui54n4beqqoyjthyUžijte si s rodinou netradiční zážitek a navštivte Prague Legends v centru Prahy. Legendy staré Prahy tu zažijete na vlastní kůži. Jedinečný koncept s živými herci vás vtáhne do děje mystických příběhů, které znáte z knih, vyprávění či filmových pohádek. Staňte se účastníkem neuvěřitelných příběhů, které jsou vhodné pro celou rodinu.

Vánoční strom je pokácen – stejně jako generál Laudon projede vesnicí Rynoltice a zamíří do Prahy

ilustrace detail 2Strom, který se letos stane symbolem adventu v hlavním městě, byl dnes dopoledne pokácen a vydá se na cestu do Prahy. Smrk ztepilý, který pochází z obce Rynoltice v Libereckém kraji, dosáhl výšky 22 metrů a na soukromém pozemku rostl 61 let. Až do pondělní půlnoci bude odpočívat na kraji metropole. Na Staroměstském náměstí ho organizátoři postaví v noci z pondělí 26. na úterý 27. listopadu.

Strana 19 z 57