TRAVELNEWS.CZ

Styl

Honba za petrklíči začíná

0birnenkorb-mostviertel--dBotanický ústav AV ČR a Český svaz ochránců přírody vyzývají širokou veřejnost k hromadnému zkoumání prvosenek jarních v rámci mezinárodní aktivity „Honba za petrklíči.“ Veřejnost při ní na jarních procházkách přírodou zaznamenává vzhled květů nalezených petrklíčů, a následně posílá data vědcům pro potřeby výzkumu.

Německý vinařský institut vstoupil na český trh

0birnenkorb-mostviertel--dNěmecký vinařský institut (Deutches Weininstitut – DWI) se v letošním roce rozhodnul rozšířit svoje mezinárodní marketingové aktivity a vstupuje na český trh. 

Labská bouda znovu zažívá dramatický příběh Hanče a Vrbaty

produkceNa autentických místech v Krkonoších pokračuje natáčení filmu Poslední závod. Drama z počátků lyžařského sportu podle skutečné události vzniká v produkční společnosti Punk Film, v režii Tomáše Hodana, který je zároveň autorem námětu a scénáře. 

 

Báječné zážitky: Pojeďte na seznamovací víkend do Jizerských Hor

8j6a9788Nedaří se vám seznámit? Pořád jste single a nechcete být? Chcete poznat nové lidi? Nebo si jen tak vyrazit na hory? Naše vztahová poradkyně Veronika, která se věnuje organizování společenských akcí už přes 10 let, pro vás se svým týmem připravila úžasné akci pro všechny nezadané na chatě v Jizerských Horách.

Bude padělání očkovacích průkazů trestný čin?

0image002Letošní rok by letecké společnosti ve své firemní historii nejraději vymazaly. Stejně tak by to s chutí udělaly všechny subjekty, které spadají do oblasti cestovního ruchu. V polovině února uzavřela letecké spojení se světem Čína. Uzavírka celosvětového leteckého provozu vyvrcholila v polovině března. 

Zimní střediska otevřou 18. prosince 202

pavilon lesnho prameneDne 4. prosince vyhlášením potvrdil ministr zdravotnictví Jan Blatný, že od 18. prosince mohou otevřít tuzemská zimní střediska, tedy vleky a lanovky.

VELETRH CZECH TRAVEL MARKET SE V TERMÍNU 24.–25. 11. 2020 NEKONÁ! PROBĚHNE 23.–24. 11. 2021!

h75xl650 palmgolf ourika marrakechVážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si vás informovat, že s ohledem na aktuální situaci se jubilejní 5. ročník veletrhu CZECH TRAVEL MARKET, původně plánovaný na 24.–25. 11. 2020, nekoná.

Legendy a mýty z Jižního Tyrolska

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975V Jižním Tyrolsku se skrývá mnoho příběhů, které se vyprávějí již po generace. Takovéto příběhy nenajdete na internetu ani v knihách. Hostitelé z farem Roter Hahn si je předávali od prarodičů vnoučatům a od dítěte k dítěti. V roce 1940 byl pověřen Dr. Friedrich Wilhelm Mai, folklorista, shromažďováním jihotyrolských legend a ság.

Největší Vánoční trhy letos v Praze nebudou, Staroměstské náměstí ozdobí pouze strom

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanelNejvětší Vánoční trhy v České republice na Staroměstském a Václavském náměstí se letos konat nebudou. Společně se tak domluvili zástupci města a organizátora, společnosti Taiko, a. s. Rozhodnutí vyplynulo z aktuální situace související s pandemií Covid-19. Vánoční atmosféru bude v srdci Staroměstského náměstí připomínat pouze strom, který letos organizátoři přivezou ze středních Čech.

Strana 12 z 57