Styl

Západní Čechy lákají lázněmi i pěknými procházkami do přírody

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975Dovolená v Karlových Varech je často podceňována, mnozí se myslí, že je město okupováno cizinci a jeden týden v roce se zde pořádá filmový festival. Tenhle kraj vás však překvapí! Můžete podniknout skvělé výlety i do přírody, které snadno spojíte s turistikou po pěkných městečkách. Pokud nemáte auto, z Prahy se do Varů dostanete autobusy FlixBus během krásných dvou hodinek, ze severních Čech pak nejlépe vlakem.

Dovolené se blíží, zkontrolujte si platnost vašich dokladů!

S postupným uvolňováním protiepidemiologických opatření roste u cestovních kanceláří zájem o zahraniční dovolené. S tím však platí každoroční pravidlo, máte platné osobní doklady? Ať vám dovolená neskončí na hranicích či letišti!

Pražská ZOO nabídne vskutku čertovskou podívanou. Nová australská expozice přivítá první návštěvníky.

vinobran sv. klraV pondělí otevřela Zoologická zahrada hl. m. Prahy vnitřní expozice. Návštěvníci si tak mohou po několika měsících užít návštěvu ZOO v její celistvosti. Připraven je pro ně mimo jiné zbrusu nový pavilon, jež obývají zástupci australské exotické flory a fauny. Pražská zoo je teprve druhým evropským zařízením, které se může pochlubit exempláři ohrožených ďáblů medvědovitých, přirozeně žijících pouze na ostrově Tasmánie.

I přes uzavření areálu veřejnosti se život v trojské botanické zahradě nezastavil

griesserhof sedlk_nPoprvé od chvíle, kdy byl v roce 1992 areál Botanické zahrady hl. m. Prahy natrvalo zpřístupněn návštěvníkům, zůstala zahrada dlouhodobě uzavřená. Nezvyklá situace se dotkla probíhající výstavy orchidejí, která musela být předčasně ukončena, i oblíbeného večerního provázení a pravděpodobně ovlivní též další chystaný program. Ačkoliv je areál zahrady v současnosti pro veřejnost nepřístupný, péče o cenné rostlinné sbírky se nezastavila.

Metronome Prague oznamuje kvůli koronaviru nový termín v září

staen soubor 2V reakci na současnou situaci a všechna nouzová opatření přijatá státem proti šíření koronaviru jsme se rozhodli posunout termín konání festivalu Metronome Prague. Nechceme, aby nám všem koronavirus zničil celou show. Proto jsme 5. ročník festivalu odložili a akce se odehraje ve dnech 17. až 19. září 2020 na stejném místě, na pražském Výstavišti.

Čechy lákají pracovní pobyty v zahraničí. Oblíbenou destinací je Kanada

ucimtbdhiweltcup tahnee.seagrave_01_by_stefanvoitlMezi mladými Čechy roste zájem o zahraniční programy, ve kterých mají možnost spojit studium s prací. Takové pobyty bývají jedinečnou příležitostí ke zdokonalení znalostí cizího jazyka a k načerpání nedocenitelných praktických zkušeností ve vybraném oboru. Pro koho je tento typ pobytu vhodný a do jaké země je nejlepší se vydat?

Češi si za pohodlnější let rádi připlatí i desítky tisíc korun

0image002Každý rok přibývá českých cestujících, kteří se zajímají nejen o to, kdy se kam dostanou, ale i jak pohodlně. To se pozitivně odráží také na trhu s letenkami, kde dochází k růstu poptávky po prémiových třídách. 

Odborník radí: Jak sehnat nejvýhodnější letenky na letní sezónu a čemu se vyvarovat?

london night_shutterstock_87968956_smallSezóna letních dovolených se pomalu, ale jistě blíží a s ní aktuálně přichází i období shánění letenek. Ty se díky vysoké poptávce po letních termínech často vyšplhají až na dvojnásobné ceny oproti zbytku roku. Pokud tedy přemýšlíte o cestě do zahraničí, je ten správný čas začít hledat ty nejvýhodnější. Zeptali jsme se odborníka, jak ušetřit a na co si dát pozor.

Chcete se letos naučit anglicky? Čeští studenti doporučují studium v zahraničí

12aaaDnešní generace mladých lidí se bez jazykové výbavy neobejde. Kromě výuky ve škole a doučování pomáhají studentům zlepšit cizí jazyk i studijní pobyty v zahraničí. Ty reagují na poptávku zájemců a také na pracovní trh. Pokud toužíte zlepšit si cizí jazyk nebo máte doma studenta, kterému byste chtěli usnadnit cestu za vysněným povoláním, zpozorněte. Připravili jsme pro vás nejefektivnější formy studia cizích jazyků, které si nachází oblibu u čím dál více Čechů.

Strana 14 z 57