TRAVELNEWS.CZ

Styl

Den otevřených zahrad - den s Kukangem

Ať žije Kukang! Přijďte se v sobotu 8.6.2019 do Stanice Přírodovědců, Drtinova 1a v Praze seznámit s kukangem – outloněm váhavým, jedním z nejroztomilejších a nejohroženějších zvířat. Čekají na vás soutěže o krásné ceny, workshopy a skvěle občerstvení. Také se můžete těšit na módní přehlídku s herečkami Terezou Brodskou, Klárou Trojanovou, Veronikou Čermák Mackovou a Bárou Mudrovou.

Na První máj do trojské botanické zahrady pro polibek i za motýly

botanToužíte políbit na První máj svou milou či milého pod rozkvetlým stromem? Vydejte se společně do botanické zahrady v Troji. Jaro tu už naplno převzalo vládu a zahrada plná květů a vůní navodí romantickou náladu. Zároveň si nenechte ujít návštěvu skleníku Fata Morgana, kde vám budou dělat společnost kouzelní exotičtí motýli.

Tip na víkend: pohybové dovednosti dětí i rodičů prověří akce Rodinná výzva

3. post-awards-fireworksV sobotu 25. května proběhne na ploše Centrálního parku u metra Háje tradiční zábavná akce Rodinná výzva. Děti a rodiče zde budou moci poměřit síly v 24 soutěžních disciplínách a jako rodina vyhrát hodnotné ceny. Návštěvníkům bude k dispozici stánek s odbornou FYZIOporadnou. Sportovní den, včetně doprovodných služeb fyzioterapeutů, je zdarma. Povinná registrace rodinných týmů probíhá on-line.

The Herbaliser naservírují hip hop jazz střihnutý elektronikou a funkem

herbBritské cross žánrové legendy The Herbaliser dorazí do Česka! Tato výjimečná kapela, která dokáže v jednom kotli spojit jazzové fajnšmekry s milovníky nekompromisních hip hopových beatů, vystoupí ve čtvrtek 11. dubna v pražském Lucerna Music Baru a v pátek 12. dubna zamíří na brněnskou Flédu.

Víkend bude patřit kouzelnému světu umění a zábavy, začínají Struny dětem v Minoru

01asedOblíbený rodinný festival Strun dětem již tento víkend 29. – 31. března zaplní divadlo Minor, Novoměstskou radnici i Vodičkovu ulici pestrým programem pro malé i velké, kluky i holky. Festival každým rokem vítá jaro hudbou, tancem, divadlem a další zábavou, která inspirativním způsobem ukazuje dětem pestrý svět umění.

420PEOPLE – extáze i symbióza tance a hud

staen soubor 4Už více než 10 let patří představení souboru současného tance s názvem 420PEOPLE k tomu nejlepšímu, co česká divadelní scéna nabízí. Václav Kuneš, který je jedním ze zakladatelů souboru a diváci ho znají například z populárního TV pořadu StarDance, popisuje jeho činnost velmi výstižně: „Je to taneční a hudební extáze, která je oslavou dokonalosti těla a pohybu.“

Úrazy na zimní dovolené se mohou prodražit. Bez pojištění raději neodjíždějte

c oetscher_weinfranz.atZimní sezóna je v plném proudu a také letos spousta Čechů vyjíždí za sněhem do zahraničí. Rakouské nebo italské sjezdovky jsou autem dostupné za několik hodin a oproti českým svahům nabízejí nejen lepší přírodní podmínky, garanci sněhové přikrývky, ale mnohde také kvalitnější servis.

Největší, nejlepší i nejbizarnější letiště na světě

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaLetecká doprava u nás minulý rok trhala rekordy. Roste obliba dálkových destinací a nároky na jednotlivá přestupní letiště se zvyšují. Uzlová letiště se pro cestující stávají zónou odpočinku nebo naopak zábavy při jejich cestách do cílových destinací. Kde se rozhodně na přestupu nudit nebudete a přes jaké letiště si raději naplánovat co nejrychlejší odlet?

Blíží se Global Money Week 2019, který pomáhá s finanční gramotností.

lqslbye2tmvj2jvsgbbaegqpxi9jmmka5rj7km-oi3isbe0bmyeazg7dsod6abxzt xi_6eV posledním březnovém týdnu se Česko už potřetí zapojí do mezinárodního projektu Global Money Week (GMW). Cílem akce je bojovat proti chudobě, podporovat finanční gramotnost a šířit osvětu v oblasti finanční prosperity napříč generacemi. Letošní ročník nese podtitul „Uč se. Šetři. Vydělávej“.

Strana 18 z 57