TRAVELNEWS.CZ

Styl

Vyrážíte letos na dovolenou do exotiky? Pak nezapomeňte posílit svou imunitu už před odjezdem

6sobbh2skc0-zvgv y4qcExotické země nás lákají, protože jsou jiné. Jinak voní, jinak chutnají, žijí v nich jiná zvířata, kvetou tam jiné květiny... Dovolená v takové destinaci je obvykle zárukou dobrého počasí a nevšedních zážitků. Ale aby se opravdu vydařila, je několik věcí, na které je třeba myslet dopředu

Unikátní výstava Meda Ambasadorka umění

8iigqblq4K výročí stých narozenin přední české mecenášky umění byla v Museu Kampa zahájena unikátní výstava Meda Ambasadorka umění, která je jedním z vrcholů celoročního programu konaného v rámci projektu Století Medy Mládkové.

La Putyka, Losers, Holektiv a mnoho dalších - Letní Letná uvádí festival české novocirkusové scény

staen soubor 17Mezinárodní festival Letní Letná od 14. srpna do 1. září již po šestnácté představí bohatý svět nového cirkusu v jeho nejrůznějších podobách. Vedle zahraničních hvězd se návštěvníkům nabídne i jedinečný pohled do podhoubí české novocirkusové scény, exkluzivní premiéry i prověřené hity v Letenských sadech představí čeští umělci několik generací.

Trojská botanická zahrada zahájila výstavu sukulentů

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaVe středu 12. června se za přítomnosti velvyslankyně Mexika paní Leonory Ruedy poprvé otevřela výstava Sukulenty – krása rostlinného těla. Návštěvníci se mimo jiné dozvědí, že nejenom oblíbené kaktusy, ale dokonce i příbuzní révy vinné, tykví nebo zvonků se dokázali přizpůsobit drsným podmínkám panujícím v nejsušších oblastech světa.

Skryté příběhy: Nespočet tipů na rodinný výlet, dobrodružství v přírodě, zábavné dějiny, kvízy, putování časem

Splněným snm rodičů, kteří marně hledají způsob, ja0eiielde-my0mshste8ln4fia1lcjz-38uovwwdsvmxfc0qdne3aao3a94p5ziownngpoqik své ratolesti dostat od věčného vysedávání u počítače či tabletu ven, do přírody, je mobilní geolokační hra Skryté příběhy. Tahle nanejvýš užitečná aplikace promění každý rodinný výlet v neobyčejné dobrodružství, poznávání zajímavých míst a zároveň naší historie je rázem zábavnou výzvou a cestování v čase? Žádný problém!

Cestovní ruch v Česku brzdí fatální nedostatek pracovních sil

3. post-awards-fireworksCestovní ruch v Česku dosáhl v loňském roce na dosavadní maxima, roste příliv zahraničních návštěvníků i domácí turistika. Další možný růst ale naráží na nedostatek pracovních sil. Lidí ochotných pracovat v cestovním ruchu a příbuzném gastro oboru je stále méně.

Zažijte opravdové hudební léto! Z těchto 5 evropských festivalů si určitě vyberete

lfnizx9p1s3gcry5puyecobhiu1eslusnjiqyahkiyrmxxw3vn1aeazd1kuyt-lrfdvuxqmPro téměř sedm z deseti mladých lidí je oblíbenou letní zábavou návštěva hudebního festivalu. Čím dál více lidí přitom za skvělou muzikou a typickou festivalovou atmosférou míří do zahraničí. A nemusejí příliš daleko – jedny z nejlepších, největších a nejoblíbenějších hudebních festivalů mohou nabídnout i evropské země.

Cykloturisté vyjedou na Eurovelo 1

uci-4x-tomas-slavik photo-michael-marte-oo7b3334Účastníky čeká cyklojízda startující v třeboňské části trasy Eurovela 13, vedoucí přes Rakousko okolím Litschau do Nové Bystřice v České Kanadě.

Festival pouličního umění Praha Žije Hudbou nabídne zahraniční hvězdy i amatérské muzikanty

96-mf5lfilqzsspa7zc0ifaxkr0ljqvnfjc2dujvlbdagl7n5b9q1lxzhvxi 5kb5yueddmFestival Praha Žije Hudbou už po čtvrté rozezní v pátek 7. a v sobotu 8. června ulice, náměstí i parky v centru Prahy. Na 150 umělců během stovek vystoupení na více než 30 různých místech vnese do hlavního města radost z hudby. Centrem festivalového dění budou scény na Karlově náměstí, u Quadria a na Jungmannově náměstí.

Strana 17 z 57