Styl

Trojská botanická zahrada hostí přehlídku těch nejlepších bonsají

restaurace vyhldka - lanternaBotanická zahrada hl. m. Prahy dne 1. října za přítomnosti japonského velvyslance Jeho Excelence Shimazakiho Kaorua a dalších hostů slavnostně zahájila přehlídku těch nejlepších bonsají od předních českých pěstitelů i z vlastních sbírek. Letos je výstava nazvána Bonsaje v srdci Evropy a rostliny se netradičně představí na pozadí podzimně se barvící Japonské zahrady. O víkendu 3. a 4. října čeká na malé i velké návštěvníky bohatý program, který přiblíží japonskou kulturu.

Tip z Praha Září: Večer pro otrlé tanečníky – 27. 9. na Výstavišti!

0gqkfeThe Tap Tap, Vítkovo kvarteto, comeback skupiny Sloky se zpěvačkou Janou Plodkovou i s kapelníkem Markem Taclíkem a řada hostů v nečekaných rolích na Večeru pro otrlé tanečníky v neděli 27. září od 16 do 22 hodin na Výstavišti v Praze – Holešovicích. Své 30 narozeniny zde navíc oslaví časopis Reflex.

Reakce AČCKA na včerejší mediální výroky Jana Papeže k cestovním kancelářím

nirwana bali indonesia 2Reakce AČCKA na včerejší mediální výroky pana Jana Papeže, kdy mimo jiné zaznělo, že by zákazníci měli zpětně uhradit 20 % z dosud nerealizovaných zájezdů za navýšenou práci cestovních kanceláří. Proti-stanovisko AČCKA bylo zasláno redaktorovi článku a uveřejněno u příslušného rozhovoru.

Stanovisko AČCKA k uzavření hranic Maďarska od 1.9.2020

8iigqblq4Nečekané rozhodnutí maďarské vlády vyvolalo zděšení u českých cestovních kanceláří i českých turistů a je dalším negativním zásahem do restartu činnosti cestovních kanceláří a narušením probíhající dovolenkové sezony.Maďarsko patří spolu se Slovenskem mezi nejoblíbenější turistické destinace s nejkratší dojezdovou vzdáleností a celoročním využitím zejména oblíbených maďarských lázní.

Čechům na účtech zůstávají úspory na dovolenou

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kNejistý vývoj v oblasti cestování, které letos zásadně poznamenala koronavirová krize, vedl většinu Čechů k rozhodnutí strávit svou letní dovolenou v tuzemsku. Absence zahraniční dovolené tak lidem ušetří desítky tisíc na účtu. Ti, kdo na dovolenou přece jen vyrazí, i přesto ušetří – díky levnějšímu benzinu vyjde cesta autem do Chorvatska a zpět o zhruba 1000 Kč levněji.

Hradozámecká noc na zámku Loučeň a zámku Stránov v duchu nové prohlídkové trasy

0birnenkorb-mostviertel--dAuta jsou všude kolem nás a život bez nich si již neumíme představit. Příběh automobilu se začal psát v roce 1885, kdy inženýr Gottlieb Daimler přidal k bicyklu benzínový motor a na světě byl první „motocykl“. A o rok později si jako první nechal patentovat vozidlo poháněné spalovacím motorem Carl Benz, a to v roce 1886.

Zavřete oči a nechte se vést vůní rostlin po Vonné stezce

stezka 2Trojská botanická zahrada láká k odpočinku a relaxaci. Objevovat ji můžete nejen svým zrakem, ale i dalšími smysly. Od roku 2016 v areálu zahrady postupně vzniká unikátní vzdělávací projekt Vonná stezka, který svět rostlin představuje poněkud netradičně – pomocí vůní. Na jednotlivých zastaveních se seznámíte s exotickým kořením, tradičními svatojánskými bylinami, omamně vonícími růžemi, ale i aromaty ukrytými ve víně.

Navštivte největší Habánský sklep a poznejte ty, kteří ovlivnili vinařství na Moravě

weesenstein na podzim ii_sylvio dittrichJak se víno na Moravu dostalo, kdo ho zpopularizoval a vytvořil jedinečný způsob, který je v jeho výrobě patrný dodnes? Seznamte se s Habány! Vydejte se na výlet do míst, kde dýchá více než 400 let stará historie moravského vinařství a dopřejte si pohodový víkend se vším všudy!

Inspirace z Rakouska

strudlZávin neboli štrúdl pochází z Rakouska a patří mezi nejoblíbenější moučníky. Je rychlý, lehký a dá se připravit na mnoho způsobů – ale klasika je ten jablečný, vonící skořicí. Ještě lahodnější a voňavější bude, přidáte-li do těsta i do náplně místo obyčejného másla jemně kořeněné ghí se skořicí a vanilkou.

Strana 13 z 57