Styl

Otevření Muzea fantastických iluzí

pavel koek s manelkou luci a syny jakubem a matyemNejslavnější český kouzelník Pavel Kožíšek si splnil svůj letitý sen a otevřel Muzeum fantastických iluzí. „Roky sbírám staré optické iluze a kamarádi, když to viděli, tak mi z legrace řekli, že bych si už měl otevřít muzeum. Tak jsem to udělal. V našem muzeu se stanete součástí expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. Těšit se můžete na více jak 100 interaktivních a hlavně zábavných exponátů.“

 

Prague Wine Week 2020: Týden vína v Praze

looking towards the 12th green of burnham  berrow one of the championship links in the atlantic links trailV týdnu od 27. ledna do 2. února 2020 se Praha stane dějištěm dvanáctého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2020. Během festivalu se vinaři a dovozci spojí s vybranými pražskými restauracemi a vinnými bary a po celý týden budou nabízet menu snoubená s víny a degustace vín, tzv. „Wine & Food tandemy“.

Zimní sezóna odstartovala! Které sporty frčí?

0111asVenku to sice na sníh nevypadá, ale na horách si ho určitě užijete dostatek! Pokud jste se tedy těšili na čerstvý prašan a zimní radovánky, nemusíte se ničeho bát! Sezóna právě začíná, jaké sporty si můžete vychutnat?

Zimní sezóna odstartovala! Které sporty frčí? V hlavní roli je letos adrenalin!

12aVenku to sice na sníh nevypadá, ale na horách si ho určitě užijete dostatek! Pokud jste se tedy těšili na čerstvý prašan a zimní radovánky, nemusíte se ničeho bát! Sezóna právě začíná, jaké sporty si můžete vychutnat?

Nové ubytovací poplatky posílí zdroje obcí pro rozvoj cestovního ruchu

hlubokaNové možnosti při výběru poplatků z ubytování, které přináší českým obcím novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích platná od 1. ledna příštího roku, významně posílí zdroje samospráv potřebných k rozvoji a podpoře turistického ruchu i s ním související infrastruktury. Shodli se na tom účastníci čtvrtečního odborného semináře, který v rámci podzimního Gastrofestu uspořádala na českobudějovickém výstavišti Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR).

Ve vile Tugendhat startuje výstava Bauhaus • ženy Československo

vilaHlavním tématem výstavy Bauhaus • ženy Československo, která právě dnes startuje v technickém podlaží vily Tugendhat, jsou často tragické osudy studentek Bauhausu spjatých s Československem a jejich specifické zkušenosti na jedné z nejprogresivnějších uměleckých škol začátku 20. století.

Hedvábná výstava

satekHedvábný šátek s motivem motýlů a můr od Václava Hollara, provedený v kobaltové modři a nachově růžové barvě. Takový dostala před dvěma lety britská královna Alžběta II. od hlavy českého státu. V podobné barevné variantě bude nyní k vidění na výstavě výtvarnice a designérky Jarmily Handzelové v pražském Paláci YMCA v ulici Na Poříčí 12.

Chladnější počasí mírně snížilo domácí spotřebu. Pokračuje růst exportu.

pivZa prvních 9 měsíců letošního roku se produkce pivovarů pro tuzemský trh snížila oproti stejnému období loňského roku o 3,16 %. Vývoz se naopak meziročně zvýšil o 4,33 %. Výsledkem je pokles celkového výstavu o 1,22 %. Za poklesem tuzemského trhu stojí zejména počasí, které bylo v loňském roce mimořádně teplé a napomohlo rekordním prodejům, které se letos již nepodařilo zopakovat.

Svatomartinské slavnosti na Rašínově nábřeží: přes 25 vinařů, husí speciality a živá muzika

Přes 50 stánků, 25 vinařů z Čech a Moravy, degustace svvino1atomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude devátý ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“. Devátý ročník oblíbeného festivalu proběhne už v sobotu 9. listopadu od 10 do 21 hodin na náplavce Rašínova nábřeží v Praze 2 mezi Palackého a Železničním mostem.

Strana 15 z 57