TRAVELNEWS.CZ

Styl

Tisíce Čechů přišly o peníze kvůli krachům leteckých společností

jv indie palmyTisíce Čechů přišly během září o své peníze kvůli krachům evropských leteckých společností. Dopravci nabízeli místa k prodeji v rezervačních systémech do poslední chvíle, a tak cestující, kteří se nepojistili proti úpadku letecké společnosti, nejenže neodletí, ale nemají ani nárok na vrácení peněz.

Na Signal Festivalu přistane tajemný meteorit od Evy Jiřičné

meteoritMezi nejzářivější jména letošního ročníku Signal Festivalu se bezpochyby řadí Eva Jiřičná, světově uznávaná česká architektka s ateliéry v Praze a v Londýně. Ve Vojanových sadech se po dobu festivalu zjeví tajemné světelné těleso, v jehož jádru je meteorit, který ale nikdo z návštěvníků nespatří hned na první pohled.

Jak létají děti samy bez doprovodu?

pindl20v20lt202Může se stát, že nemáte na výběr a potřebujete samotné dítě přepravit letadlem do zahraničí třeba za příbuznými nebo na jazykový kurz. Tuto situaci řeší v Česku každoročně stovky rodičů. Řešením je využití služby Nedoprovázené dítě, díky které se o vaši ratolest postarají letušky a personál od předání až po převzetí v cíli. Za jakých podmínek lze tuto službu využít?

Češi doplácí na nekalé praktiky zahraničních serverů. Místo letenky obdrží spoustu problémů

85brvqm6zkukflydco7lvm4vzqw9u1gtsyn7rtwdmle4fs00gv-rzlop2vdhvasiČechů, kteří se rozhodnou cestovat leteckou dopravou rok od roku přibývá. Stejně tak ale i těch, kterým se hon za levnými letenkami opravdu nevyplácí. Důvodem jsou zahraniční portály a srovnávače odkazující na cestovní kanceláře, které na první pohled působí jako české a důvěryhodné.

9. ročník VEGEFESTu se uskuteční 27. - 29. září 2019 na Vyšehradě

vinobran sv. klraFestival VEGEFEST po sedmi letech existence dokončil proměnu z festivalu zaměřeného primárně na stravování na festival věnovaný udržitelnému a soběstačnému způsobu života. Hlavním cílem posledních dvou ročníků, i letošního, je přivést pozornost k neohleduplnému nakládání se zdroji planety, na které žijeme, k neudržitelné ekologické stopě, kterou západní společnost vytváří a inspirovat návštěvníky k pozitivním změnám, které lze v tomto ohledu učinit v každodenním životě.

Kontrolní seznam pro dovolenou v přírodě

0mostbauPokud dáváte přednost před exotickými kraji dovolené v tuzemsku, čtěte dále. Pobyt na chatě či chalupě uprostřed přírody je nádherný, ale samozřejmě vyžaduje také odpovídající přípravu. Připravili jsme pro vás kontrolní seznam plný skvělých vychytávek i inspirace, abyste si mohli letní dovolenou v přírodě užít bez omezení.

Svátek nového cirkusu se blíží, festival Letní Letná

02 blik blik 2019 muzeum msce16. ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná odstartuje ve středu 14. srpna a na tři týdny, do neděle 1. září, promění Letenské sady v jedinečný svět, plný laskavého humoru, hravé fantazie, troufalých nápadů, nakažlivé energie a neuvěřitelných kousků artistů, z nichž se mnohdy až tají dech.

Na dovolenou Češi cestují nejčastěji autem, vlastní vůz volí až 50 % dovolenkářů!

 zala1Zatímco v roce 2018 vycestovalo autem na zahraniční dovolenou 47 % Čechů a letecky se vypravilo 33 %, v loňském roce se podíl cestujících vlastním vozem zvýšil na 50 % a naopak podíl využití letecké dopravy klesl na 30 %. Výkyvy nejsou nijak dramatické, avšak určitou rostoucí tendenci u dopravy po pozemních komunikacích lze vypozorovat. Hlavním důvodem je především větší počet domácností se silnými a kvalitními vozy, se kterými si troufnou na cestu k moři.

Alfons Mucha v Japonsku

muchaCo má společného český secesní malíř s japonským komiksem? Víc, než by se mohlo zdát! Ukazuje to monumentální výstava, která od července 2019 do listopadu 2020 procestuje Japonsko.

Strana 16 z 57