TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Léto v Levandulovém údolí pokračuje i v srpnu

Léto v Levandulovém údolí pokračuje i v srpnu

0birnenkorb-mostviertel--d 100_100

V Levandulovém údolí najdete BIO Levanduli Chodouňskou, která je unikátní obsahem vysoce účinných léčivých látek i tím, že roste na jedinečných vápencových mořích. Stále pro potěšení návštěvníků a také přípravu našich BIO nápojů část pole kvete!

V rámci otvírací doby se můžete těšit na spoustu aktivit, jako jsou např. dílny pro s dětmi, dožínková stezka všemi smysly pro dospělé nebo na obchod s vysoce kvalitními a zdravými produkty z domácí produkce nejen z BIO Levandule Chodouňské a obchůdek L´Occitane.

V Duhové hale se potkáte s certifikovanými terapeuty, kteří vám pomohou s vašimi zdravotními problémy. Spolu s bylinkami, čaji a čistou přírodou vám pomohou ozdravit dosavadní život, zlepšit myšlení a vyrovnání se se stresem nebo nepříjemnými životními situacemi. I proto se BIO levandule kamarádí s BIO konopím.

Odpočinout si můžete na lehátcích s aromaterapií BIO levandulových polí i okolních brdských lesů.

Co u nás můžete ochutnat?

Pro vaše mlsné jazýčky jsou připraveny melounové dezerty, poháry nebo drinky s levandulí i bez ní. V restauraci v Duhové hale nebo venkovní kavárně si můžete pochutnat na skvělých pokrmech z tvarohu a jogurtu z farem nebo našich vyhlášených palačinkách a vaflích s čerstvým ovocem a čokoládou. Naší specialitou je vepřové z Přeštic na grilu nebo kuřecí steaky z volného chovu s letním bramborovým salátem, dýňovým pyré a šťouchanými bramborami, farmářská loďka s ochutnávkou klobásek a sýrů z berounských, plzeňských nebo příbramských farem. Myslíme samozřejmě i na vegetariány a vegany. A nezapomeňte na naše vyhlášené levandulové prosecco nebo mojito!

Dopřejte si aromaterapii nebo jedinečné snídaně či večeře v Levandulovém údolí

Pro rodinu či přátele si můžete objednat zážitek pro tělo, mysl i duši v podobě aromaterapie v aroma domečku. Stejně tak je možné si rezervovat si zážitkové snídaně, obědy a večeře v Levandulovém údolí. Vaše nezapomenutelné okamžiky s přáteli, blízkými a rodinou v čisté panenské přírodě u BIO levandulových polí. S brdským vzduchem, našimi specialitami z našich BIO zahrad a z okolních farem.

SLAVNOSTI TYKVE V LEVANDULOVÉM ÚDOLÍ

Od 11. do 15.8. od 11:00 do 18:00 probíhají v Levandulovém údolí slavnosti tykve s BIO Levandulí Chodouňskou

Přijďte spolu s námi vzdát poctu cuketě, lilku, tykvi, dýni nebo patizónu z našich BIO zahrad! Čekají na vás cuketové řízky, lilkový kaviár se sýry z Karlštejnska, dobroty z přeštického vepříka, steaky z kuřat z volného chovu, dýňové pyré, pomazánky z pečeného patizónu na topince z hořovického pecnu, melouny, levandulové wafle a palačinky s čerstvým ovocem a farmářským tvarohem.

Oslavte s námi léto zdravě a hravě – třeba na některé z levandulových dílen, při relaxaci s hudbou na lehátku uprostřed vápencových moří nebo na dožínkové stezce pro dospělé: Na děti čeká minifarma a vodní hrátky.

Další program:

18. 8. - 20.8.

11:00 - 18:00 – Levandulové slavnosti sklizně

Levandulový chléb je na světě

21.8. - 22.8.

10:00 až 18:00 – Levandulové slavnosti sklizně

Levandulový chléb je na světě

25. 8. až 27.8.

Slavnosti sklizně pokračují levandulovými dílnami a specialitami

28. a 29. 8.

750 let Chodouně

Chodouň slaví 750 let vzniku. Celá vesnice ožije trhy, dílnami, divadlem, zábavou pro malé i velké. Najdete nás na trhu i přímo v Levandulovém údolí.

Zavřeno:

16. - 17. 8.

23. - 24. 8.

Obecné informace:

Do Levandulového údolí se nemusíte objednávat. V restauraci v Duhové hale se vaří každý den v rámci otvírací doby. Restaurace a obchod jsou také otevřeny v rámci otvírací doby. Pejsci na vodítku jsou vítáni.